Vágólapra másolva!
Nagyon fontos két pontért szálltak vízbe a szegediek, lévén az ötödik helyhez elengedhetetlen volt az OSC legyőzése. A hazaiak végül küzdelmes mérkőzésen egy góllal bizonyultak jobbnak az orvosegyetemistáknál. Vasárnap a Vasas 7-4-re verte a Fradit, míg a Honvéd az Újpest, a BVSC pedig a Szentes ellen győzött.

Tabán Trafik Szeged - OSC 6-5 (1-1, 3-2, 0-0, 2-2)
Szeged, 100 néző
vezette: Császár, Németh.
Szeged: TÓTH - Várhegyi, Weszelovszky , Balla, Nitsovits 1, VARGA 3, MOLNÁR 2. Csere: Éles, Mód, Zsarkó, Dr.Török 1, Ridzyk. Edző: Horváth Viktor.
OSC: Tory - Dr. Halász, Békési 1, Mányai 1, Berezvai 1, FERKÓ 1, Ürögi. Csere: HÁBETLER 1, Bonczföldi, Alibán. Edző: Horváth János.
emberelőny: 7/3, ill. 7/1
négyméteresből: 0, ill. 0.
kipontozódott: Dr. Török a 23.percben

A vendégek kezdtek jobban, Hábetler talált be messziről. Molnár Péter csak a hatodik percben válaszolt. Közben Ürögi, csakúgy, mint a pesti meccsen, kiütötte Ballát, úgy tűnik már megszokásból. A második negyedben Nitsovits és Varga sokat tett a hazai győzelemért, gólt, mi több gólokat lőttek. És ez ezen a meccsen nem kis bravúrnak számított a vendégek bunkervédekezése mellett.

A térfélcsere után egy negyeden keresztül érintetlenek maradtak a kapuk. Tóth Iván jól védett, Torynak viszont nem kellett megszakadnia, olyan jól blokkoltak előtte.

Az utolsó játékrész is döntetlent hozott, érdekes, kapufás gólokkal. A Szeged, ha csak egy góllal is, de jobb volt. A legjobb teljesítményt viszont a két játékvezető nyújtotta.

Horváth Viktor: "A tervet teljesítettük, jól fog esni az ebéd. Két fáradt csapat küzdött a pontokért, s a vendégek csak védekeztek."

Horváth János: "Fegyelmezetten játszottunk, s így a vereség ellenére megdicsérem a srácokat. A döntetlen igazságosabb lett volna."

Sima Vasas-győzelem

A Vasas simán nyerte az FTC elleni rangadót, s ez jó előjel a KEK-döntő április 13-ai, zágrábi visszavágójára.

Vasas - Ferencváros 7-4 (1-1, 2-1, 2-2, 2-0)
Komjádi uszoda
vezette: Marjai, Bátori
gól: Madaras 5, Varga Zs., Székely 1-1, illetve Tóth 2, Nyéki, Katonás 1-1

Madaras bombaformája és az döntötte el a két bajnoki pont sorsát, hogy az FTC 5-4 után - miközben ellenfele két gólt lőtt - négy emberelőnyös lehetőséget is kihasználatlanul hagyott. A közepes színvonalú, de izgalmas összecsapáson a Vasas realizálta esélyeit, s a vártnál könnyebben nyert.

További eredmények:
Honvéd - Újpest 14-8 (3-3, 4-1, 4-1, 3-3)
BVSC - Szentes 11-4 (3-1, 5-0, 2-1, 1-2)

Barok István

Korábban:

Egy Kissel jobb volt a Domino a Szegednél

Fórum:

Szerintetek melyik a legjobb vizilabdacsapat