Vágólapra másolva!
A nőikézilabda-bajnokság rájátszásának harmadik fordulójában a két százszázalékos csapat közül a Herz-FTC őrizte meg hibátlan teljesítményét, miután a fővárosi zöld-fehérek remek hangulatú rangadón kilencgólos győzelmet arattak a Győri Graboplast ETO ellen.

Nőikézilabda-bajnokság, rájátszás, 3. forduló:
Herz-FTC - Győri Graboplast ETO 33-24 (15-11)
Kőbányai út, 1000 néző
vezette: Klucsó, Lekrinszky
gól: Siti E. 9/3, Farkas Á. 7/1, Mravikova 4, Lőwy 4, Pádár I. 3, Pdár M. 3, Kovács, Kirsner, Tóth E. 1-1, ill. Görbicz 8/1, Nitescu 6/3, Kulcsár Gy. 4, Mehlmann 3, Kindl, Vérten, Jókai 1-1
hétméteresek: 6/4, ill. 5/4
kiállítások: 8 perc, ill. 6 perc

Egy órával a találkozó kezdete előtt jó hangulatban lévő, örömittas győri szurkolók éltették a kedvenceket a Ferencváros Kőbányai úti csarnokának erkélyén. Okuk volt bőven az ünneplésre: a fiatal együttes ugyanis a harmadik helyen került be a nőikézilabda-bajnokság rájátszásába, ahol két győzelemmel tudatosította, a bajnoki címet is szem előtt tartja. A mérkőzésre egykori zöld-fehér játékosok is kíváncsiak voltak. A győrieket az a Prok Beatrix figyelte árgus szemekkel, aki Vasasba szerződése előtt ősszel még az ETO-t erősítette, míg másik részről feltűnt az egykori válogatott szélső, Becz Mariann és a dán Slagelse átlövője, Brigovácz Nikolett is.

A találkozót Görbicz kapufája, majd Siti elhibázott lövése vezette be, és az átmeneti kapkodást Mehlmann találata törte meg. A Győr jobban kezdett, hatos falával a ferencvárosiak nem tudtak mit kezdeni. A 4. percben 3-1-re még a vendégeknél volt az előny, ám Mravikova villámgyors indulásai révén a nyolcadik percre már a Fradinál volt az előny. Pedig nem villogott Farkas Ágnes, s bizony úgy tartja a fáma, nélküle nem az igazi a csapat. "Fari" egyetlen komoly megmozdulása a 13. percben történt: ekkor hetesből a szó legszorosabb értelmében átejtette Sirinát (7-5), majd négy perc alatt kétszer is elhibázta a büntetőt.

Nem állt a helyzet magaslatán a Klucsó, Lekrinszky játékvezető kettős sem, nem véletlenül jegyezte meg egy szurkoló: nem elég, ha az Európai Kézilabda Szövetség hivatalos melegítőjében jelennek meg egy találkozón. A sípmesterek ténykedésére jellemző, hogy a 13. és a 17. perc között úgy állították ki Sitit, majd Nitescut, hogy rajtuk kívül senki sem tudta az okát. A 24. percben egy összecsapás után Görbicz Anita megsérült, műtött jöbb térdére esett, úgy kellett letámogatni a pályáról, és a félidő hátralévő perceiben már nem is tért vissza. Az utolsó pillanatokban Farkas jelezte, a pályán van, első akciógóljára a 28. percig kellett várni. A félidő 15-11-es hazai vezetéssel zárult.

A második játékrészben a Ferencváros őrült iramban kezdett, alig több mint tíz perc elteltével már 25-15-öt mutatott az eredményjelző. Farkas Ágnes feltámadt, kosárlabdázós módját választva a gólszerzésnek: felugrás nélkül, beleállva a dobásba iszonyatos erővel bombázta a sarkokat. A győri szurkolók ütőket, dobokat félretéve szomorún szemlélték az összeomlott társaságot, amely azért az utolsó percekben a tizenkét gólos hátrányt még kilencre csökkentette. A vége 33-24 lett, így a Herz-FTC megtartotta rájátszásbeli százszázalékos teljesítményét, míg a Győr elveszette veretlenségét.