Vágólapra másolva!
A Vancouver Morrisonnak a hosszabbítás harmadik percében ütött góljával 5-4-re legyőzte a Minnesotát, s a csapat ezzel egy pontnyira megközelítette a Nyugati főcsoport nyolcadik helyén álló Edmontont - azaz, javította esélyeit a playoffba jutásért vívott küzdelemben. A Canucks két gólzsákja, Markus Näslund és Todd Bertuzzi összesen öt pontot termelt, s a második, illetve a harmadik helyet birtokolják az egyéni pontlistán Jarome Iginla (Calgary) mögött. Az MCI Centerben nem esett gól a Washington Capitals-Ottawa Senators meccsen, Olaf Kölzig 25, Patrick Lalime 28 lövést tett ártalmatlanná. Ez az első eset a Capitals 28 éves történetében, hogy hazai pályán 0-0-t játszott.

A St. Louis Blues sztárbekkje, a sérült Chris Pronger nélkül is 5-1-re verte a Chicagót, Keith Tkachuk két góllal és egy gólpasszal, a szlovák Pavol Demitra két góllal jeleskedett. A Blackhawks 91 ponttal a negyedik, a Blues 90-nel az ötödik helyen áll nyugaton, óriási a harc azért, hogy a playoff első fordulójában, amikor valószínűleg egymással találkozik össze a két csapat, melyik rendelkezzék a hazai pálya előnyével.

A Dallas úgy játszott, mint az a csapat, amely sokáig juthat a rájátszásban: simán verte a bajnok Coloradót. Apró probléma, hogy jelenleg még nincs is playoff-helyen a texasi gárda, ugyanis 86 pontjával csak tizedik az ugyanennyivel álló Vancouver mögött. Jason Arnott, a hazaiak New Jersey-ből igazolt centere beütötte NHL-karrierje 200. gólját.

Eredmények:
Buffalo Sabres - Florida Panthers 3-1
gól:
Gratton, Pyatt, Woolley, ill. Huselius

Dallas Stars - Colorado Avalanche 3-1
gól:
Arnott, Lehtinen 2, ill. Tanguay

Washington Capitals - Ottawa Senators 0-0

Atlanta Thrashers - New Jersey Devils 1-3
gól:
Butszajev, ill. Brylin, Madden, Nieuwendyk

St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 5-1
gól:
Demitra 2, Eastwood, Tkachuk 2, ill. Thomas

Vancouver Canucks - Minnesota Wild 5-4
gól:
Bertuzzi 2, Naslund, Warriner, B. Morrison, ill. Gavey, Laaksonen, Schultz, Virta

Anaheim Mighty Ducks - Edmonton Oilers 2-0
gól:
Kariya, Tyitov

Ch. Gáll András

Korábban:

Bure megállíthatatlan

Fórum:

NHL, de főleg Capitals