Vágólapra másolva!
Pavel Bure emberfeletti teljesítménye ellenére sem jutott be a New York Rangers az NHL rájátszásába. A manhattaniek öt ponttal kullognak a Keleti főcsoport nyolcadik helyén álló Montreal Canadiens mögött, s mivel már csak két meccsük van hátra, legfeljebb négy pontot szerezhetnek. Bure megint két gólt ütött, és eddigi tíz New York-i meccsén 11 gól és öt assziszt a mérlege.

Eric Lindros, a másik hazai gólzsák is megtette a magáét, ő 70 meccsen 72 pontot gyűjtött 36-36 megoszlásban, a Pittsburghnek egy gólt ütött. Az 1994-es Stanley-kupa győztese sorozatban ötödször marad le a rájátszásról, az 1991-es és 1992-es bajnok Penguins viszont 1990 óta először. Utóbbi leginkább azért, mert tulajdonosa és legjobb játékosa, Mario Lemieux mindössze 24 meccset volt képes játszani ebben az évadban csípőoperációja miatt.

A Toronto a Blue Jackets elleni 4-1-gyel a Keleti főcsoport negyedik helyére ugrott, azaz valószínűleg élvezni fogja a hazai pálya előnyét a playoff első körében. A vendégek egyetlen gólját az az Espen Knutsen ütötte, aki norvég, s ekként itt lehetne Magyarországon a hamarosan kezdődő Divízió 1-es világbajnokságon. Ám nem lesz itt - pedig itt lehetne, hiszen a Kékzakósok már régesrégen kiestek a playoffból.

Andy Murray, a Los Angeles Kings edzője öt hónappal ezelőtt azt mondta, hogy 93 ponttal simán bejutnak majd a rájátszásba. A Királyok hétfőn a Dallas elleni 3-0-lal begyűjtötték 92. és 93. pontjukat, de matematikailag még nem biztos a továbbjutásuk.

A Dallasé viszont egyenesen bizonytalan, hiszen a csapat csak a tizedik helyen áll.

Eredmények:
New York Islanders - Carolina Hurricanes 1-2
gól:
Hamrlik, illetve Brind'Amour, Kapanen

New York Rangers - Pittsburgh Penguins 3-2
gól:
Bure 2, Lindros, ill. Ference, Hrdina

Philadelphia Flyers - Florida Panthers 4-4
gól:
Gagne, Recchi, Leclair, K. Johnsson, ill. Dagenais 2, Huselius, Ozolinsh

Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets 4-1
gól:
Lumme, McCabe, Mogilnij, Reichel, ill. Knutsen

Minnesota Wild - San Jose Sharks 3-1
gól:
Marleau, ill. Zsoltok, Dupuis, Park

Los Angeles Kings - Dallas Stars 3-0
gól:
Deadmarsh, Pálffy, Smolinski

Ch. Gáll András

Korábban: