Vágólapra másolva!
A MiZo-Pécsi VSK nőikosárlabda-csapatának szurkolóit leginkább az érdekli, hogy Rátgéber László vezetőedző a kilenc sikeres évad után a tizediket is Pécsett dolgozza-e végig. A szakvezető egyelőre kitérő választ ad erre a kérdésre, azt mondja, hogy a maradása attól függ, vajon Pécs városa igényli-e a továbbiakban is a minőségi női kosárlabdát, vagy sem.

A minőségi kosárlabdához természetesen pénz kell, hogy jó játékosokat lehessen a Mecsekaljára hozni, akikkel be lehet jutni az Euroliga négyes döntőjébe, ami idén nem sikerült. Ennek érdekében bajnokcsapat szakosztály-vezetősége megkezdte a tárgyalásokat a meglévő és a lehetséges szponzorokkal, a jelenlegi játékoskeret tagjaival, valamint Rátgéber László vezetőedzővel. Rózsa Gábor szakosztály-igazgató elmondása szerint két héten belül nem várható olyan bejelentés, ami a személyi kérdésekre vonatkozik.

Az alapszakasz végén most két hét szünet jön a bajnokságban a MiZo-Pécsi VSK számára, ezért Rátgéber a kedd délelőtti edzés után péntek délutánig pihenőt adott a játékosoknak, látni sem akarja őket a Lauber Dezső sportcsarnokban. Igaz, ő sem lesz ott, mert erre a néhány napra hazautazik szülővárosába, a Vajdaságban lévő Újvidékre. A vasutasok legközelebb április 20-án játszanak bajnokit, a Soproni Postás otthonában.

Horváth László

Korábban:

Hazai pályán győzött a Pécs és a GYSEV

Fórum:

Magyar kosárlabda