Vágólapra másolva!
Különös helyre invitálta az újságírókat a Herz-FTC nőikézilabda-szakosztályának vezetése, hiszen a névadó főszponzor szalámigyárában számolt be a Buducnost Podgorica elleni Bajnokok Ligája-elődöntő előkészületeiről.

Németh András vezetőedző vagy vegetáriánus, vagy munkamániás, mert az összejövetel helyett edzést tartott csapatának. A feladat persze tekintélyes, a Fradi már többször eljutott az elődöntőig a legrangosabb sorozatban, de a fináléba még sohasem került be.

A lehető legalaposabban felkészültek a ferencvárosiak a vasárnap 15.45 órakor kezdődő népligeti mérkőzésre - tudtuk meg Kökény Beatrixtól, a szakosztály menedzserétől. A jugoszláv bajnok - pontosabban montenegrói, merthogy éppen a csapat az önállóságra törő tagköztársaság egyik jelképe, s ennek megfelelő állami támogatást is kap a Buducnost - holnap érkezik Budapestre, a hírek szerint 120 szurkoló kíséri majd.

A Podgorica a csoportmérkőzések során már találkozott a Dunaferr együttesével, akkor Dunaújvárosban kikapott, hazai pályán nyert. Csoportelsőként jutott be a negyeddöntőbe, ahol aztán az ukrán Motor Zaporozsjét búcsúztatta. Pénznek nincs híján az ellenfél, amit jelez, hogy a BL előző fordulójára szerződtette a legjobb jugoszláv játékosnak tartott Knezevicset.

A Fradi nem készül hasonló húzásra - Maglódi Lajos ügyvezető már azt is pozitívumként említette, hogy végre semmifajta tartozása sincs a szakosztálynak -, sőt a meglévő kézilabdázók közül sem játszhat a térdét fájlaló Benyáts. A ferencvárosiak ennek ellenére reménykednek, hogy hazai pályán - a meccsre már elkelt minden jegy - elegendő előnyt szereznek a visszavágóra. Az FTC egyébként csak villámlátogatást tesz majd egy hét múlva Podgoricán: különgépe a meccs előtt landol, s a lefújás után indul is vissza Budapestre.

Erdei Tamás