Vágólapra másolva!
Egyet megőrzött Budapesten szerzett 3 gólos előnyéből a Vasas a vízilabda KEK-döntő zágrábi visszavágóján, s hosszabbítás után, 11-10-es összesítéssel elhódította a trófeát a Mladost ellenében.

KEK-döntő, visszavágó:
Mladost Zagreb (horvát) - Vasas 7-5 (3-0, 1-1, 2-3, 1-0, 0-1, 0-0)
Zágráb, vezette: Hasszekioglu (görög), Petronelli (olasz)
gól: Csomakidze 3, Herceg 2, Rogin, Stritof 1-1, illetve Varga T. 2, Varga D., Varga Zs., Vindisch 1-1

Az első játékrészben ijesztően nagy különbség volt a két csapat között: a hazaiak 3 gólt lőttek, a magyarok 3 emberelőnyt kihagytak. Egészen a második negyed 3. percéig kellett várni az első Vasas-találatra: Varga Dániel volt létszámfölényben eredményes (3-1).

Ezt követően azonban az addig is szinte tarthatatlan grúz Csomakidze, majd a harmadik 7 perc elején Herceg vette be Kósz kapuját (5-1), s ekkor veszni látszott minden. Szerencsére a magyar kupagyőztesek másképp gondolták: Vindisch, Varga Zs., majd Varga T. gólja tette bíztatóan szorossá az állást (5-4). Rogin azonban még ugyanebben a negyedben gólra váltott egy emberelőnyt.

A hajrá hihetetlen izgalmakat tartogatott és roppant ellentmondásos volt: előbb Steinmetz harcolt ki 4 méterest, de Varga Zs. büntetője a kapufáról kipattant, majd amikor a Vasas-szurkolók már-már ünnepeltek, szinte a legutolsó másodpercben Stritof betalált. Vagyis: 7-4 a rendes játékidő vége, az összesítésben 10-10, következett a hosszabbítás.

A ráadás első felében, miközben a horvátok 2 emberelőnyt kihagytak, Varga T. létszámfölényben módosított jótékonyan az eredményen (7-5). A befejező 3 percben már nem esett gól, így a Vasas 11-10-es összesítéssel, története során harmadszor, elhódította a Kupagyőztesek Európa Kupáját. A bravúr maximálisan megérdemelt, hiszen az ellenfél 3-0-ra, majd 5-1-re is vezetett, mégsem volt képes megtörni Somossy József legénységét. Sőt, még az sem, hogy a rendes játékidő legvégén sikerült kiverekednie a zágrábiaknak a hosszabbítást, amiben - a sportág "jellegéből" adódóan - ritkán tud vendégcsapat nyerni. Most sikerült!

Sima Honvéd-győzelem a BL-ben

A Bajnokok Ligájának utolsó csoportmérkőzésén a továbbjutást már korábban kiharcoló Honvéd könnyed, magabiztos játékkal simán verte a jugoszláv Becejt.

6. forduló, Piros-csoport:
Honvéd - Becej (jugoszláv) 12-7 (4-2, 2-2, 3-2, 3-1)
Kőér u., 500 néző
vezette: Margeta (szlovén), Bras (holland)
gól: Biros 3, Bárány, Sugár 2-2, Ja:ger, Bereczki, Molnár, Tóth, Kiss 1-1, illetve Kristovic 4, Kristonosic, Mesaros, Zupanovic 1-1

A tétnélküliség rányomta a bélyegét a találkozó színvonalára és a játék lendületére: álmos küzdelem folyt a medencében, mindkét oldalon sok hibával.

A Honvéd nem egészen négy perc alatt háromgólos előnyt szerzett és ettől kezdve egy pillanatig sem forgott veszélyben a hazai győzelem. Időnként a jugoszlávok is régi önmagukra emlékeztettek, de csak egyszer, 4-3-nál sikerült megközelíteniük a vendéglátókat.

Végeredményben a Honvéd jó kezdésének és eredményes hajrájának köszönhetően fölényes, megnyugtató sikert könyvelhetett el.

A csoport másik mérkőzésén:
Jug Dubrovnik (horvát)-Dinamo Moszkva 7-5 (3-2, 1-0, 3-2, 0-1)

A csoport végeredménye:
1. Jug 10 pont
2. Honvéd 8
3. Dinamo Moszkva 4
4. Becej 2

Korábban:

Budapesten a vízilabda-BL négyes döntője

Fórum:

Melyik a legjobb vizilabdacsapat?