Vágólapra másolva!
A rájátszás megkezdése előtt igazi felső- és alsóházi forduló vár a férfikosárlabda-bajnokság mezőnyére. A 27. forduló két rangadóján a listavezető paksiak a Szolnokot fogadják, míg a tavalyi bajnok Kaposvár Körmendre látogat. Székesfehérvárott a Sterbencz testvérek egymás ellen meccselnek: László az Albacomp, Tamás a Debrecen szakvezetője.

Este hat órakor a Szolnok a kupagyőztes Atomerőmű együtteséhez látogat, s Goran Miljkovic nem titkoltan győzelmet vár az utóbbi időben botladozó paksiak ellen. A szolnoki csapatban egyedül Bojan Lapov bajlódik sérüléssel, de a horvát center várhatóan pályára lép. Hasonló a helyzet az ellenfél légiósával is: a litván Jurgilas szintén vállalja a játékot. A másik Tolna megyei csapat, az utóbbi időben egyre jobb formát mutató Dombóvár a Falco otthonába látogat, s Déri Csaba nem a legkedvezőbb előjelekkel várja az összecsapást. Bódi és Jovanovic sérülése miatt nem játszhat, de nem teljesen egészséges Lee és Riley sem. A gárdában olyan kiegészítő emberek juthatnak több lehetőséghez, mint Balogh, Krasznai vagy Trupp. A szombathelyiek számára nagyon fontos a találkozó, hiszen debreceni vereségük miatt a nagy rivális Vadkakasok két pontra megközelítették őket a bajnoki tabellán. Azaz újabb botlás végzetes is lehet.

A Debrecennek az esetleges előrelépéshez Székesfehérvárott kellene nyernie a javuló formát mutató Albacomp ellen. Az alapszakaszban 107-70-re nyert a fehérvári gárda, s most is Sterbencz László nyerheti a testvérháborút. Öccse, Tamás, a hajdúságiak mestere nem számíthat a sérült Gémesre, ám reménykedik, hogy az egykori Albacomp-kedvenc, Halm már vállalja a játékot. A tabella második és harmadik helyén álló két csapat összecsapása remek küzdelmet ígér. A körmendi oroszlánbarlangban a Kaposvár arra készül, megtöri végre az átkot. Az élvonalban eddig még soha nem nyert a Kaposvár a vasi kisvárosban Nem könnyíti meg Földi Sándor edző dolgát Dzunic és Fülöp sérülése, ők biztosan nem játszhatnak. Körmenden mindig létkérdés Németh István szereplése, a hírek szerint a kiváló irányító már nem bajlódik sérüléssel, így játékának semmi akadálya.

A 27. forduló párosítása:
Atomerőmű SE - Szolnok, 18 óra
Albacomp - Debrecen, 18 óra
Falco KC - Dombóvár, 18 óra
Körmend - Kaposvár, 18.30 óra

Pincési László

Ajánlat: