Vágólapra másolva!
A pénteken kezdődő A csoportos jégkorong-világbajnokság előtt tippelésre invitáltuk Szuper Leventét, a B csoportos vb-n egy hete ezüstérmet szerzett magyar válogatott és az NHL-ben szereplő Calgary Flames kapusát, aki Kanada végső győzelme mellett tört pálcát.

"Javában zajlik az NHL rájátszása, ezért a válogatottak zömét egyelőre Európában szereplő játékosok adják, akiket alig ismerek" - mondta Szuper. "Emiatt nehéz tippelnem, ám azért annyit elmondhatok, Kanada győzelmére számítok. Egyrészt, mert a Stanley-kupa playoff ellenére erős lesz a válogatottjuk, másrészt, mert egy-két csapattársam is átrepül Európába, s nekik külön szurkolok, hogy jól szerepeljek. Kanada mellett szerintem a házigazda Svédország szólhat bele a végső győzelembe."

Szuper Levente érdeklődésünkre elmondta: amióta pihenteti sérült bal térdét, csak ritkán érez fájdalmat, de hogy elkerülheti-e a műtétet, az csak két-három hét múlva derül ki. Ha sor kerül a beavatkozásra, akkor azt Kanadában végzik el, ezért a kiváló kapus abban bízik, hogy legközelebb csak a nyár derekán, a következő idényre való felkészülés kezdetekor kell Amerikába utaznia.

Novák Miklós

Korábban: