Vágólapra másolva!
Bajnoki döntőnek beillő találkozón fogadta a veszprémi férfikézilabda-csapat a Pick Szeged gárdáját. A várt nagy küzdelem elmaradt, a BL-döntős minden tekintetben felülmúlta vetélytársát, és magabiztosan nyert.

Férfikézilabda-bajnokság:
Fotex KCV - Pick Szeged 32-23 (14-9)
Veszprém, 2500 néző
vezette: Klucsó, Lekrinszky.
Veszprém: STERBIK - Dzomba 4, Gál, Csoknyai, JOVIC 3, Diaz 3, Pásztor 3. Csere: Fazekas (kapus), ÉLES 12 (8), PEREZ 6, Habuczki, Iváncsik, Zsigmond 1. Edző: Zdravko Zovko.
Szeged: Ivanov - Berta 1, Bécsi 1, EKLEMOVICS 8 (1), Mezei 1, BAJUSZ 8 (4), Matics. Csere: Fekete (kapus), Doros 1, Laluska 2, Németh, Ilyés 1, Vadkerti, dr. Oszlánczi. Edző: Dragan Djukics.
kiállítás: 16, ill. 12 perc.
hétméteres: 8/8, ill. 7/5.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-1, 15.: 7-3, 19.: 10-5, 27.: 12-9, 34.: 18-9, 42.: 22-12, 48.: 26-18, 55.: 30-19.

A találkozó előtt Csoknyai Istvánt a Fotex KCV elnöksége köszöntötte a Magdeburgban lejátszott 100. nemzetközi mérkőzése alkalmából. A veszprémi publikum "szép volt fiúk" kiáltással köszönte meg a Fotex csodás Bajnokok Ligája szereplését. Pásztor kihagyott ziccere után Eklemovics szerzett először és utoljára vezetést a vendégeknek. A lassan támadó szegediek ellen hamar meglépett a kőkeményen védekező, elszántan küzdő Veszprém. Djukics edző hiába kért időt, hiába cserélte be Feketét, a veszprémiek tovább növelték előnyüket. Ebben az időszakban rengeteg kiállítást és hetest ítéltek játékvezetők, a hazai publikum hosszasan tüntetett a sípmesterek ellen. A vendégek azonban nem tudtak felzárkózni, sőt Éles hetedik találatával a szünetre visszaállt az ötgólos hazai előny.

Fordulás után négy perc alatt végleg eldöntötte a találkozó sorsát a Fotex, Dzomba egy perc alatt lőtt két góljával kilencre nőtt a különbség. Hiába tért át nyitott védekezésre a vendég csapat, ezen a napon tehetetlen volt a Szeged a BL-formában játszó bakonyiak ellen. A Fotex a hajrában már inkább közönségének játszott, és ilyen arányban is teljesen megérdemelten győzött a legnagyobb hazai riválisa ellen.

Zdravko Zovko: "Gratulálok a csapatnak, védekezésben és támadásban is remekül játszottunk! Az elvesztett BL-döntő miatt féltünk a találkozótól, de ma megmutatták a fiúk, hogy igazi sportemberek."

Dragan Djukics: "A veszprémiek remekül játsztottak, mi pedig gyengén teljesítettünk, mindezt jól mutatja a végeredmény is. A BL-döntőstől nem szégyen kikapni."

Éles József (A Fotex csapatkapitánya): "Óriási volt a tét. Fontos volt, hogy fel tudtunk pörögni a magdeburgi kudarc után."

Lépéselőnyben az Esztergom

Nőikézilabda-NB I, rájátszás az 1-6. helyért:
Békéscsabai Előre NK-Esztergomi KSE 20-26 (11-12)
Békéscsaba, 200 néző
vezette: Bonifert, Serfőző.
Békéscsaba: Kovácsné - Kovacsicsova 4, Felegyi, Csendes 5 (1), HAJDÚ 4, Valaczkai, Kovács 3. Csere: Szigeti (kapus), Vass 3 (2), Valyuch, Ancsin 1, Mahler. Edző: Tobak Lászlóné.
Esztergom: KÖRMÖCZI - Böde 1, BORBÁS 8, Káldi 3, Rábai 1, PŐCZE 7 (4), Vincze 4. Csere: Lancz (kapus), Nagy M. 2 (1). Edző: Laurencz László.k
kiállítás: 6, ill. 8 perc.h
hétméteres: 4/3, ill. 5/5.
Az eredmény alakulása: 7. perc: 3-1, 16. perc: 5-7, 27. perc: 10-10, 36.
perc: 11-17, 48. perc: 13-21.

Az első negyedórában felváltva vezettek a csapatok, s ekkor mindkét fél részéről sok hiba csúszott a játékba. A vendégek viszont 15 perc után magukra találtak, védekezésük alaposan feljavult, Körmöczi kapus pedig mindent rendre hárított, így némi előnyre tett szert az Esztergom.

A fordulás után a vendégek állva hagyták a békéscsabaiakat. A hazaiak az első negyedórában mindössze kétszer tudták bevenni a továbbra is remekülvédő Körmöczi kapuját. Az pedig egyenesen feltűnő volt, hogy a kezdőcsapat két átlövője, Felegyi és Valaczkai egyszer sem talált be az ellenfél kapujába, Vass is csak egyszer akcióból.

Tobak Lászlóné: "Nem voltunk elég harcosak. Rosszul és pontatlanul lőttünk."

Laurencz László: "Számomra ez az ország legszebb sportcsarnoka: egykoron itt lettem bajnok az Építőkkel, ma pedig nagyon fontos két pontot szereztünk a kiesési rangadón és megérdemelten nyertünk."

A nap másik mérkőzésén:
Hódmezővásárhely - Dunaferr 20-30 (11-16)

Pétervári Károly, Jávor Péter

Ajánlat:

A férfikézilabda-NB I felsőházi állása

Korábban: