Vágólapra másolva!
Huszonhatodik alkalommal nyerte meg a Hypo Niederösterreich nőikézilabda-csapata országa bajnokságát. A világ egyik legjobb együttese százszázalékos teljesítménnyel végzett az első helyen, szinte hihetetlen, de átlagban 45 gólt szerzett meccsenként. Külön öröm, hogy a csapatban két magyar játékos, Deli Rita és Balogh Beatrix is játszott.

Immáron huszonhatodik alkalommal szerezte meg az osztrák bajnoki címet a Hypo Niederösterreich nőikézilabda-csapata. Az együttes veretlenül, sőt, százszázalékos teljesítménnyel végzett az élen. A 18 találkozó mindegyikét megnyerő gárda gólkülönbsége 809-233 lett, ami azt jelenti: átlagban mérkőzésenként 45 gólt dobott, és mindössze 13-at kapott.

A Hypo utolsó mérkőzésén 69-5-re verte az utolsó helyen záró WAT Fünfhaus együttesét. A gólkirálynő Tanja Logvin lett 225 találattal, de a csapatban komoly szerepet kapott a balátlövő posztján Deli Rita, illetve a jobbszélen Balogh Beatrix is. A bajnokság góllövőlistáján az egykori győri játékos, Horváth Marianna (Wr. Neustadt) 89 találattal a kilencedik lett. A klub fölényére jellemző, hogy a második helyezett Wiener Neustadt mögött a bronzérmet a Hypo Babes néven szereplő fiatalok szerezték meg.

Az Európai Kézilabda Szövetség elkészítette a női Európa-bajnoki és a férfi világbajnoki pótselejtezők játékvezető-küldését. E szerint a magyar férfi válogatott június elsején, Szegeden a horvát Josic, Rudic, egy héttel később Kijevben pedig a macedón Nacsevszki testvérek által dirigált mérkőzésen lép pályára Ukrajna ellen.

Pincési László

Ajánlat: