Vágólapra másolva!
Még április 20-án történt, hogy a női röplabda Magyar Kupa döntőjében az első számú magyar csapat, a Nyíregyháza laza 3-0-lal a parkettába döngölte az ugyancsak megkérdőjelezhetetlenül második számút, a BSE-t; azt erősítve, hogy a bajnoki döntő is merő formalitásnak tűnik. Ám a három nyert meccsig tartó finálé első felvonásán a fővárosiak váratlanul betemették a két csapat közötti szakadékot, mi több, Nyíregyházán 3-2-re megnyerték a találkozót.

A folytatásban azonban újabb fordulatként nemhogy meccset, szettet sem tudtak nyerni, kétszer is 3-0-ra maradtak alul. A döntő harmadik mérkőzésén azonban a Nyíregyháza is vesztett, mégpedig egy alapembert, a Papizsanszkaja, Várhegyi, Akimova, Schlégl, Erdősné, Botos alapcsapatából utóbbi részleges bokaszalag-szakadást szenvedett.

Ám e csapás ellenére a tegnapi negyedik összecsapáson, a BSE csarnokában is kiválóan működött a nyírségiek gépezete. Az első szettben 20-17-es vezetésüknél az ellenfél már sok csatát megért trénere, Kasziba István megérezte, hogy csapatától vészesen távolodik a bajnoki cím, de hiába kért időt, reménysugarat a folytatást illetően sem kapott. Ludvig Zsolt együttese az első játszmát 25-18-ra, a másodikat 25-16-ra, a harmadikat 25-21-re, azaz a mérkőzést 3-0-ra nyerte. Az igazi mesterhármas azonban az, hogy sorrendben harmadszor lett bajnok. S ehhez képest igazán szolid volt a meccs végét követő pezsgőlocsolás - mint amilyen az idei bajnokság is.