Társoldalunk:

Vasárnap rajtol a pólóbajnokság döntője

Vasárnap kezdődik a férfivízilabda-bajnokság döntője, ahol a KEK-győztes Vasas a BL-döntős Honvéd együttesével mérkőzik. A végső sikerhez három győzelemre van szükség.

Az eddigi bajnokok:
26-szor: UTE
21: FTC
13: Vasas
7: BVSC és OSC
6: Szolnoki Dózsa
4: MUE
3: III. Kerület
2: Balatoni Úszó Egylet és MAC
1: BSE, MAFC, Tungsram és Honvéd
Az első és a második élvonalbeli bajnokságot csaknem 100 esztendővel ezelőtt, 1904-ben s egy esztendővel később egyformán a Balatoni Úszó Egylet nyerte 3-3 riválisa előtt, a vasárnap kezdődő Honvéd-Vasas döntő három győzelemig tartó párharca végén a 96. honi elsőt ünnepelhetik majd hívei.

A Dreher-kupáért zajló vetélkedés hátralévő eseményeinek két főszereplője a világ legjobb klubcsapatai közé tartozik.

A Honvéd a címvédő, a Vasas éppen 13 esztendeje nyerte 13. bajnoki aranyát: előbbi az ismétlésben, utóbbi a balszerencsés időszak végében bízik. Mindkét együttesben három-három olimpiai bajnok (Kiss G., Molnár, Biros, illetve Kósz, Székely és Vári) száll vízbe, s
erejüket bizonyítja az is, hogy a Vasas április 13-án elhódította a KEK-trófeát, a Honvéd pedig javában készül a május 24-25-i budapesti négyes BL-fináléra is.

Az első összecsapás vasárnap 10.55-kor kezdődik a Kőér utcában és a tv2 jóvoltából a képernyőn is, a folytatás kedden lesz a Komjádi-uszodában.

Szakértői vélemények szerint a rendkívül kiélezettnek és szorosnak ígérkező vetélkedés a maximális öt összecsapáson dől majd el, vagyis május 19-én, pünkösdvasárnap derül ki: melyik Magyarország - és a világ egyik - legjobb pólós gárdája.

Korábban:

Vasas-Honvéd álomdöntő a pólóaranyért

Fórum:

Melyik a legjobb vízilabdacsapat?