Társoldalunk:

Benedekkel nyert pólóbajnokságot a Pro Recco

Utoljára 1984-ben fordult elő, hogy az olasz férfi vízilabda-bajnokságban a Pro Recco együttese szerezze meg a bajnoki címet. Idén azonban a megerősített együttes, soraiban az egész szezonban remeklő gólkirállyal, Benedek Tiborral, tizenkilencedik alkalommal is begyűjtötte a scudettót.

Nagy meglepetésre a Pro Recco Genoa vízilabdacsapata nyerte az olasz bajnokságot, miután a fináléban 3-0-s összesítéssel felülmúlta a bajnok CN "Telemarket" Posillipo együttesét. Már a döntő első találkozója jókora meglepetéssel kezdődött, hiszen egy hete a Pro Recco Nápolyban győzelemmel kezdte a három győzelemig tartó döntőt, akkor Benedek Tibor, a genovai csapat magyar olimpiai bajnoka három góllal járult hozzá a sikerhez. Aztán a hazai összecsapást 9-6-ra nyerte a Recco, Benedek újra háromszor volt eredményes, míg az ellenféltől Kásás Tamás és Steinmetz Barnabás is betalált egy-egy alkalommal.

Vasárnap aztán ismét Nápolyban szállt vízbe a két együttes, de a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, címvédő Posillipo betlizett. Bár a félidőben még 5-5-re állt, az utolsó két negyedet elvesztve csupán ezüstérmes lett. A Pro Recco viszont a '60-as, '70-es évek sikersorozatát (akkor húsz szezon alatt 14 bajnoki címet szerzett a klub) újjáélesztve 1984 után, azaz 18 év elteltével lett ismét bajnok. A gólkirály Benedek Tibor lett, aki a bajnokság során 77, a rájátszásban 25 alkalommal terhelte meg az ellenfelek kapuját. Benedek 1999 után másodszor lett olasz bajnok, akkor az Ina Assitalia Roma együttesével ért el sikert.

Olasz bajnoki döntő, 3. mérkőzés
CN "Telemarket" Posillipo - Pro Recco Genoa 7-9 (2-3, 3-2,1-2, 1-2)
Nápoly, Piscina Scandone-uszoda, 3500 néző
Posillipo: Attolico, Postiglione , Magalotti, Steinmetz, Kásás 2/1, Lisi, Mannai, Jerisov 1, Antonino, Onofrietti , Rath 2, Silipo 1, Bencivenga 1.
Pro Recco: Rollan, Angelini, Giustolisi, Ikodinovic 4, Ciampolini, Vujasinovic 1, Bettini , Benedek 2/1, Petronelli, A. Calcaterra 1, Ferretti, Caliogna, Ghibellini 1.

Korábban:

Kásásék megelőzték Benedekéket