Vágólapra másolva!
A nemrégiben újjávarázsolt szolnoki Tiszaligeti Sportcsarnokban a kosárlabda-kupadöntőt követően újabb rangos eseményre, a férfikézilabda-Magyar Kupa fináléjára kerül sor szombaton és vasárnap.

Sinka László, az MKSZ főtitkára hangsúlyozta: "Nagy napok előtt áll a sportág, hiszen míg a férfiak a kupadöntőt vívják, addig a Ferencváros és a Győr női kézisei idegenben a BL, illetve az EHF-Kupa fináléjában próbálnak szerencsét. Jövő héten az utánpótlás-válogatottjaink az Eb-selejtezőkben lesznek érdekeltek, június 1-jén pedig Szegeden Ukrajnával mérkőzik férfiválogatottunk a portugáliai világbajnokságra jutásért. Bár Szolnoknak nincs első osztályú csapata, ettől függetlenül tudom, hogy a városban népszerű a sportág, s jó házigazdának fogunk bizonyulni."

"Most valóságos kézilabda-láz tombol városunkban, ugyanis a bajnokságban fennállásunk legjobb eredményét, az ötödik helyet szereztük meg. Bár négy meghatározó emberünk - Cziráki, Dengi, Jakab és Varga - is sérült, tisztes helytállásra számítunk a nagyon erős Szeged ellen, amely ellen jónak mondható a mérlegünk az utóbbi években" - mondta Veres Attila, a ceglédiek ügyvezető elnöke.

"Nincs mese, a döntőbe kell jutnunk" - mondta Kővári Árpád, a Pick Szeged első embere. "Mivel a fináléban nem lesz hazai pálya, a pillanatnyi forma fog dönteni, egy mérkőzésen a nagyobb tudást is lehet pótolni. Reméljük, a hátralévő bajnokin már nem sérül meg senki, és akkor csak Pergert és Budayt kell nélkülöznünk."

Németh Csaba, a Fotex szakosztályvezetője elárulta: a BL-ezüstérem és a csaknem biztos bajnoki cím mellé kupaarannyal kívánják ünnepelni a klub negyedszázados fennállását.

"Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az elődöntő esélyesei" - mondta Bene Gyula, a címvédő Dunaferr szakosztály-igazgatója. "Sajnos az előjelek sem a legjobbak, hiszen Kuzmicsov után Marcinkevicius is kidőlt a sorból, ráadásul Szathmári, Mocsai és Rosta Miklós sem teljesen egészséges. Ettől függetlenül mindent megteszünk a siker érdekében."

Mint megtudtuk, az elődöntőkre 200-200 jegyet kaptak a csapatok. Szolnokon belépőket a Sportcentrum Kht. tiszaligeti főépületében (tel: 56/ 423-902) és a Tiszaligeti Sportcsarnokban lehet elővételben vásárolni 1000 forintos egységáron.

Varga Csaba