Társoldalunk:

Összejött a vasi elődöntő

A férfikosárlabda-NB I szombati mérkőzésén a Körmend legyőzte a Debrecent, s ezzel az elődöntőbe jutott, ahol a Falco lesz az ellenfele.

Férfikosárlabda-NB I, negyeddöntő, 5. mérkőzés:
Körmend - Debreceni Vadkakasok 80-65 (19-14, 13-26, 26-13, 22-12)
Körmend, 2500 néző
vezette: Szomos, Valovics
Körmend: Németh (20/3), Zsebe (20/6), Trummer (1), Mujanovic (9/3), Edmonson (16). Csere: Madison (10), Grebenár (4). Edző: Patonay Imre
Debrecen: McDaniel (17/9), Lakatos (9/3), Ridl (13/3), Boldizsár (-), Rucker (19). Csere: Halm (7/3), Csaplár Nagy A (-), Ádám (-), Tóth (-). Edző: Sterbencz Tamás
Kipontozódott: Mujanovic (40.)

Az opitimista körmendi szurkolók egy órával a kezdés előtt már arról beszélgettek, vajon megemelik-e a jegyárakat a Falco elleni elődöntőre... Mások nkább aggódásukat fejezték ki, pláne, hogy Madison játéka kérdésessé vált. Szombat délutánra pedig biztossá lett, hogy Delmonte Madison nem tud a kezdőcsapat tagja lenni. Dobókeze inkább csak javulgatott, így Patonay Imre úgy döntött, csak akkor száll be az amerikai fiú, ha nagyon szükség lesz rá.

Az első percek látványa, no és a szurkolók a szokásosnál is fergetegesebb buzdítása pihenőnapot ígért Madisonnak. A nagy lendület az első negyed végéig tartott. Az idő előrehaladtával azonban egyre inkább az indulatok váltak főszereplővé. McDaniel és Rucker is valódi Vadkakas mivoltáról tett tanubizonyságot. "Még tíz pont, aztán lenyugszanak a kedélyek!" - jósolt és reménykedett egy körmendi fanatikus. Nos, a tíz pont simán bejött, annyi szépséghibával, hogy nem az "övéik" dobták azokat. A második tíz percben ugyanis alig-alig jegyezhettünk hatékony piros-fekete akciót, mi több, a védekezés sem klappolt. Eddig tartott Madison "nirvánázása". Nyolc pontos vendégvezetéssel szusszantak hát a felek.

A szünetben szinte biztos, hogy a vasi kosarasok a Black Angels táncos lányait emlegették jó példaként, akik még a Rába-partiak nehéz pillanataiban is nagyon jól pörögtek... Ennek szellemében folytatták hát Némethék is a mindent eldöntő ütközetet. 11-0-ig meg sem álltak, a műsorban pedig Mujanovic-tripla, Zsebe cselsorozata és ziccere, Edmonson zsákolási szerepeltek, egyes egyedül a gyatra százalékkal dobott büntetők árnyékolták be a remek teljesítményt. A záró etap Németh magánszámával tetőződött: Isti rengeteg sok mindent bemutatott a repertoárból, mi több az egész mérkőzést egybevetve a vállára vette a Madison hiánya okozta nagy terhet. A végére izgalom nem maradt, a debreceniek láthatólag feladták, a körmendi publikum pedig az utolsó percekben már felállva köszöntötte kedvenceit.

Patonay Imre: Az első félidőben rossz dobóteljesítménnyel bírtunk. Fordulás után összeállt a védekezésünk. Nagy volt a tét, a legfontosabb, hogy sikerült továbbjutnunk. Gratulálok Sterbencz Tamásnak, remekül összerakta csapatát.

Sterbencz Tamás: Az első négy mérkőzéstől eltérően ma nem játék, hanem háború folyt a pályán. Ebben mi a második félidőben elvéreztünk. Kosárlabdameccsre legközelebb is szívesen jövök Körmendre. Gratulálok a piros-feketéknek.

A 8-12. helyért, első mérkőzés:
Naturtex-Szedeák - Univer KSE 103-90 (40-20, 27-17, 16-23, 20-30)
Szeged, 600 néző
vezette: Váradi, Téczely
Szeged: Green 5/3, Tanács 17/3, Elliott 23/6, Deák 16/9, Nyilas 2. Csere: Molnár A. 16/3, Drahos 15/3, Molnár M. 3, Kiss Zs. 6, Kukla -. Edző: Molnár Csaba
Kecskemét: McMahan 24/6, Shand 9, Bovánovics 9/3, Magyar 5, Hajdú 12/3. Csere: Pásztor 14, Munteán 4, Lukács 10/3, Nagy A. 3/3. Edző: Radovics József, Guóth Iván

Szegeden igény van a jó férfi kosárlabdára! Ezt öt perc alatt értésére adta mindenkinek a Szedeák hadra fogható serege, aki kilátogatott az Újszegedi Sportcsarnokba a kánikulai délután. A vendég Kecskemét a gyűrű közelébe sem jutott, míg öt perc alatt a szegedi deákok 18 pontot rámoltak a Hírös Város kosarába. Eleinte főleg Deák Attila volt elemében, ám gyorsan követte őt Reggie Elliott, aki 23 pontjával sokáig a mezőny legeredményesebb játékosa volt.

Szünet után már tetemes volt a Tisza-parti gárda előnye, és ezt a cserék látványos játéka csak növelte. Drahos Gábor, Molnár András és Kiss Zsolt pontjaival növelte előnyét a szegedi csapat, és hiába volt Shand valamint McMahan eredményes játéka, az Unver csak szépíteni tudott a megalázó vereségen. A két csapat macska-egér harcot vívott, ám a csata szerdán Kecskeméten folytatódni fog, hiszen három győzelemig tart a párharc, melyben a Szeged 1-0 arányban vezet.

Molnár Csaba: "Korán eldőlt a mérkőzés, köszönöm a fiúknak ezt a nyugodt délutánt. Szerdán folytatjuk!"

Radovics József: "Egy félidőt átaludtunk, szerdán folytatódik a rájátszás"

Unger Tamás, Putnik Zoltán

Korábban:

Négy között az Atomerőmű és a Falco

Fórum:

Magyar kosárlabda