Vágólapra másolva!
Sem a játékvezetői felfogás, sem a visszavágó légköre nem volt méltó a nőikézilabda-Bajnokok Ligája döntőjéhez, amelyet 51-49-es összesítéssel a Kometal Szkopje nyert a Ferencváros ellen. Az első, népligeti mérkőzésen még csak a Baum, Goralczyk bírópáros adott okot az idegeskedésre ítéleteivel: a két lengyel ugyanis alig akarta észrevenni a macedón játékosok brutalitását. Az FTC akkor 27-25-re győzött.

A visszavágó viszont a magyarok számára maga volt a pokol. Az együttes a vasárnap esti mérkőzés délelőttjén utazott Skopjébe, majd a szállodai pihenést követően a csarnokba ment, ahol kiderült, hogy az öltözőben nincs víz és WC-papír. Az FTC 150 fős szurkolótáborát a rendezők 30 férőhelyre zsúfolták be, a "vendégek" ráadásul húsz euróért kapták a jegyet, míg a hazaiak csak nyolcért. A mérkőzés előtt nem játszották le a magyar himnuszt, így azt a lelkes szimpatizánsok énekelték el. A cseh Kohut, Dolejs játékvezetői kettős azután jórészt a Ferencváros kárára tévedett. A végeredmény: 26-22 a Szkopje javára.

Nem csoda, ha Németh András vezetőedző elégedetlen volt az ellátással. "Dicséret illeti a játékosaimat, hogy a nehéz körülmények ellenére is helytálltak. Ötven percig esélyünk volt a BL-győzelemre" - mondta a szakember, majd hozzátette: "a Buducnost Podgorica elleni elődöntő után levelet írtunk az európai szövetségnek, amelyben elpanaszoltuk a minket ért atrocitásokat, választ azonban még nem kaptunk" - tette hozzá. A helyzet azonban most úgy fest, hogy az illetékesek asszisztálnak mindehhez.