Vágólapra másolva!
A vasárnap Budapesten, a Kőér utcai uszodában megrendezett Domino-BHSE - Vasas-Plaket vízilabda-bajnoki döntőn történt események miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága hivatalból eljárást indított csoportos garázdaság bűntette elkövetésének alapos gyanújával ismeretlen tettesek ellen - adta hírül a BRFK honlapja.

Dr. Nagyházi Zoltán, a Vasas jogásza - aki az [origo]-tól hallotta először a hírt - úgy nyilatkozott: ha a pólódöntőn történtek miatt rendőrségi eljárás indul, akkor a jégkorong-mérkőzéseken történt "verekedések" során is hasonlóan kellene (illetve kellett volna) cselekednie a rendőrségnek. Az ügyvéd hozzátette: "Nem találkoztam még olyen esettel, hogy versenyzők közötti csetepaté miatt indult volna rendőrségi eljárás."

Emlékezetes: botrányos, tömegverekedésbe torkolló és idő előtt véget érő találkozón védte meg tavalyi elsőségét a Honvéd a Dreher-kupáért zajló férfivízilabda-bajnokságban, miután a finálé ötödik találkozóján kétgólos sikert aratott a Vasas ellen. Kovács István, a Honvéd edzője korábban úgy nyilatkozott: a rendőrségen is feljelentést tesznek, ugyanis több játékosuk nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett a Vasas-játékosok ütései nyomán, a Domino válogatott pólósa, Kiss Gergelynek például kettős arccsonttörést.