Vágólapra másolva!
A korábbi hagyományokat folytatva újból magyar szakvezető kapott bizalmat a világhírű osztrák kézilabdacsapat, a Hypo Niederösterrech élén. Az elkövetkező két évben ugyanis Gyurka János, a Veszprém egykori kitűnő átlövője, a Köflach trénere lesz az együttes szakvezetője.

Öt magyar bajnoki cím, és egy Kupagyőztesek Európa Kupája-döntő után hagyta el Veszprémet Gyurka János, a VÁÉV-Bramac egykori kitűnő kézilabdázója. A német Bundesligában, pontosabban Hamelnben eltöltött évek után az osztrák Köflach-Barnbach férficsapatának edzője lett, és két aranyéremhez segítette a gárdát. Teljesítményének elismeréseként jövőre nemesebb feladat vár rá: ő irányíthatja a Hypo Niederösterreich együttesét. Gyurka szerződése két évre szól.

Nem léphet pályára a Spanyolország elleni világbajnoki pótselejtezőn Szilágyi Viktor. A TUSEM Essen magyar származású, osztrák válogatott kézilabdázója, akit tavalyi teljesítménye alapján az év játékosának választottak, sérüléssel bajlódik, jobb térdét atroszkópiás módszerrel már meg is műtötték. A két válogatott május 31 Dornbirnben, illetve június 8-án Ibizán mérkőzik egymással (akkor, amikor a magyar válogatott Ukrajnával csap össze), tét a 2003-as portugáliai világbajnoki kvalifikáció.