Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda-bajnokság elődöntőjének második mérkőzésén Szolnokon is nyerni tudott az Atomerőmű, így már 2-0-ra vezet, s csak egy lépésre van a döntőbe jutástól.

Férfikosárlabda-bajnokság, elődöntő, második mérkőzés:
Mol Szolnok-Atomerőmű SE 67-73 (17-18, 18-16, 14-19, 18-20)
Tiszaligeti Sportcsarnok
2300 néző
vezette: Harsányi, Király.
Szolnok: Maljkovics 8/6, PAVLOVICS 19/12, Vukicsevics 10/3, Orosz 9, LAPOV 13. Csere: Mérész Cs. 2., Trepák 6, Szarvas. Edző: Goran Miljkovics.
Atomerőmű: MÉSZÁROS Z. 9/3, Fodor G. 6., DAVIS 27/12, Sitku 7, CZIGLER 10. Csere: Rajkó 7/3, Fodor M., Jurgilas 7. Edző: Fodor Péter. Az eredmény alakulása. 3. p.: 9-3, 8. p.: 17-14, 13. p.: 19-20, 18. p.: 28-27, 25. p.: 42-42, 28. p.: 49-48, 34. p.: 55-58, 38. p.: 64-67.
Kipontozódott: Lapov a 35., Sitku a 37., Orosz a 39. percben

Sokkal jobban kezdett a Szolnok, mint az elmúlt meccseken, Lapov centergóljaival, valamint Pavlovics triplájával lépett meg vetélytársától alig öt perc játékot követően már nyolc pont volt az előnyük. A hazai öröm azonban nem sokáig tartott, mert Sitku és Fodor találataival egyre közeledtek a paksiak, sőt a negyed végén már a vezetést is sikerült átvenniük. Ráadásul a szolnokiak egyik legjobbja, Pavlovics két fault mellett egy technikait is összeszedett, amit reklamálásért kapott Király játékvezetőtől, aki végig szigorúan bánt a szolnokiakkal. A következő negyedben mintha azon versenyeztek volna a felek, hogy ki fut többet és ki hagy ki nagyobb ziccereket. Ritkán estek ugyanis a találatok ebben az időszakban, a csapatok többet foglalkoztak a bírókkal, mint a játékkal, bár újabb technikait csak Lapov kapott. Igen ám, de ezzel az egyébként jól játszó szolnoki center neve mellett már négy egységnyi hiba állt. Szerencsére a szünet előtti percekben már ismét a játék kapta a főszerepet, de meglépni a másiktól egyik gárda sem tudott.

A fordulást követően továbbra is gyéren potyogtak a pontok, ellenben szépen gyűltek a személyik, Pavlovics és Lapov után Sitku is a kipontozódás szélére sodródott. A harmadik negyedben jóval magabiztosabbnak tűnt a Paks és Davis révén szorgalmasan gyártották a pontokat, az amerikai tíz perc alatt tizenkét ponttal lendítette előre csapatát. A zárónegyed előtt 49-53 állt az eredményjelzőn. A szolnokiak mindent elkövettek a jó eredmény érdekében, ám frontembereik hiába védekeztek jól, támadásban, biztosnak tűnő helyzetekben hibáztak. Szerencséjükre a Paks sem volt képes megszökni tőlük, ezért szorosnak ígérkezett a hajrá. Az is lett belőle, az utolsó percben a házigazdák közel álltak az egyenlítéshez, ám ziccereiket és büntetőiket elkapkodták, a vendégek pedig Czigler és Mészáros révén bebiztosították győzelmüket.

A három győzelemig tartó párharc állása 2-0 az Atomerőmű javára.

Goran Miljkovics (Szolnok): "Gratuálok csapatomnak, mert mindenki a maximumot hozta ki magából. Sajnálom, hogy ezúttal nem volt szerencsénk és nem sikerült nyernünk."

Fodor Péter (Atomerőmű): "Várható volt, hogy ez a meccs izgalmas és nehéz lesz, ehhez mi is hozzájárultunk. Küzdőszellemünknek és akaratunknak köszönhetjük a győzelmet."

Varga Csaba

Korábban: