Vágólapra másolva!
Hónapok óta nyílt titok, hogy a Cornexi nőikézilabda-csapata le kívánja igazolni a két éve az osztrák Hypo együttesében légióskodó Deli Ritát. A korábbi válogatott átlövő kontraktusára a napokban pont, illetve aláírás került, s a néhány hétig még a szomszédoknál edző Deli optimistán várja fehérvári bemutatkozását.

Fotó: SZTÁR Sport
"Soha semmit nem csináltam komoly célok nélkül, s a Cornexi tervei és munkája komoly motivációt jelent számomra"

- Mire emlékszik vissza legszívesebben az elmúlt két évből?
- Az edzőtáborokra, utazásokra, amelyek külön élményt jelentettek, ennek keretében eljutottam például Brazíliába. Életem egyik legemlékezetesebb momentuma volt, amikor biztosítókötéllel másztunk meg egy 3000 méteres hegyet. A gyakorlópályán mindössze húsz perc állt rendelkezésünkre, hogy elsajátítsuk a sportágat, s a kiképzés mind fizikailag, mind pszichésen megterhelő volt, nem egy csapattársam elsírta közben magát. Prokop úr különféle sportok művelését erőltette, aminek én személy szerint nagyon örültem: a sífutást korábban is szerettem, de változatosak voltak a heti edzésprogramok az aerobik órákkal és a zsonglőrködéssel is.

- És mi volt az, ami hiányzott a Hypónál?
- A csapatszellem. Azt hiszem, egy összevásárolt klubnál ez igazán el sem várható, de mégis megdöbbentett, hogy a játékosok még csak nem is törekedtek rá. Sőt, amikor szóba hoztam, értetlenül néztek rám, azt sem tudták miről beszélek.

- Ha minden igaz, nyártól újra egy "jó szellemű", magyar társaságban folytathatja sportolást.
- Ez minden bizonnyal így lesz Fehérváron. A csapat vezetői sikeres csapatot szeretnének, amely a bajnoki cím sorsába is beleszól majd, s úgy gondolták, én lehetek az új együttes egyik pillére. Soha semmit nem csináltam komoly célok nélkül, s a Cornexi tervei és munkája komoly motivációt jelent számomra.

- A székesfehérvári - előre láthatólag - két év alatt továbbra is csupán a kézilabdára kíván koncentrálni, avagy ez az időszak már átmenetet képez a civil élet felé?
- Tulajdonképpen szeretnék más vonalon is mozgolódni a jövőben, de konkrétumot még nem tudok mondani. Az biztos, hogy a sport egy védett környezet, amelyből sok embernek gondot okozott váltani. Jómagam egy diplomát már szereztem az élsport mellett, úgyhogy nem zárom ki a további tanulás lehetőségét, de vonz az üzleti világ, a marketing-tevékenység is.

Fórum:

Kézilabda