Vágólapra másolva!
Még jószerével be sem fejeződött a szezon, a kézilabdacsapatok máris az új évadra készülnek. A Dunaferr férficsapatától több válogatott játékos is távozik, míg a hölgyek valószínűleg Borók Ritával erősítenek. A szegedi férfi együtteshez hazatért Svájcból Kotormán Attila és várhatóan a vb-bronzérmes jugoszláv válogatott egyik kapusa is a Tisza partjára ír alá.

Az már korábban kiderült, hogy a Dunaferr férfi kézilabdázóinak új trénere ősztől Buday Ferenc lesz. Ám a játékoskeretben történő változások több mint meglepőnek nevezhetőek. A Dunaújváros Online Hírek információi szerint a klub Tombor Csaba, Mohácsi Árpád és Décsi Gábor lejáró szerződését nem újítja meg, de várhatóan közös megegyezéssel megválnak Tóth Edmondtól is. Az érkezők között eddig a pécsi Katzirz Dávid neve ismert, de a szakvezetés tervezi egy fiatal jugoszláv jobbátlövő és egy beállós szerződtetését is.

A női csapat már második helynél nem végezhet rosszabb pozícióban a bajnokságban, azaz biztosította helyét a jövő évi Bajnokok Ligájában. Az i-re a pontot pénteken, a Herz-FTC elleni összecsapáson tehetik fel Kiss Szilárdék. Ha pontot szereznek, akkor bajnokok. A hosszú huzavona után megoldódni látszik Borók Rita szerződése is, aki szinte bizonyos, hogy a Dunaferrbe szerződik.

Szegeden a szakvezetés ugyan még nem kötött szerződést az új szakvezetővel, de valószínűleg a tréner továbbra is a jugoszláv Dragan Djukic lesz. Kotormán Attila a svájci Schaffhausenből szerződött haza, Buday Dániel továbbra is a Pick Szegedben folytatja pályafutását és várhatóan a három jugoszláv válogatott kapus - Peric, Puljezevit, Saric - közül egyiket hamarosan leigazolja az egyesület. Ezzel egyidejűleg szabadlistára került Bécsi János, Németh Attila, Oszlánczi András, Fekete Róbert és Igor Ivanov.

Ajánlat: