Vágólapra másolva!
Hiába harcolta ki az élvonalbeli tagságot a Naturtex-Szedeák férfikosárlabda-együttese, a szegedi csapat anyagiak miatt nem tudja vállalni az indulást a jövő évi bajnokságban. Visszalépésével a Kecskemét, esetleg ismét a Nyíregyháza kerülne olyan helyzetbe, mint két éve, amikor visszalépések miatt indulhatott az NB I-ben.

Bár hivatalos megállapítást még nem nyert, minden bizonnyal nem tudja vállalni az élvonalbeli indulást az őszi bajnokságban a Naturtex-Szedeák férfikosárlabda-együttese. A gárda ugyan kiharcolta a lehetőséget (a MAFC, a Zalaegerszeg és a Soproni Ászok társaságában), szerény anyagi lehetőségeit behatárolják a mozgásteret.

"A kecskemétiek dobhatnak mentőövet felénk. Az Univer nagyon szeretne a legmagasabb ligában szerepelni. Jogot azonban nem lehet csak úgy átadni, ezt nem engedélyezi a szövetség. Ha visszalépünk, akkor viszont a Nyíregyháza maradna az A csoportban, s nem a Kecskemét. A vezetőkkel már többször egyeztettünk. Elmondták: megvásárolnák a csapatot működtető kft.-t, ők pedig eladnák a sajátjukat. Ezt nem tiltja semmilyen szabályzat, kivitelezhető üzlet lenne. A megállapodás még nem jött létre, az is elképzelhető, hogy ez nem valósul meg. Ha sikerülne üzletet kötni, akkor legalább életben maradna Szegeden B csoportos szinten a kosárlabda, nem tűnne el a süllyesztőben" - nyilatkozta a Délmagyarországban Molnár Csaba, a klub elnöke és vezetőedzője.

A másik megoldás szerint, amennyiben a Szeged visszalép, a legjobb kieső, a Nyíregyháza kaphat lehetőséget - csakúgy, mint két esztendeje. A gárdának két lehetőséggel is számolnia kell, a szolidabb másodosztályú költségvetés mellett akár egy komolyabb szponzori háttérre is szükség lehet. A jövő évi bajnokságra június 21-ig kell nevezni, két héten belül tehát eldől, hol folytatja a csapat, Ami biztosnak tűnik: a légiósok közül Halimics várhatóan visszatér régi sikereinek színhelyére, Kaposvárra.

Ráthonyi lett a Vadkakasok edzője

A BEAC női együtteséhez szerződő Sterbenz Tamás helyére a várakozásoknak megfelelően Ráthonyi Tamást nevezte ki a Debreceni Vadkakasok férfi kosárlabdacsapatának vezetősége. Segítője Nagy Ágoston lesz. A debreceni szakember emellett továbbra is felel a klub utánpótlásáért.