Vágólapra másolva!
A nőikézilabda-bajnokságban úgy végzett harmadik helyen a győri Graboplast-ETO, hogy az első helyezett FTC-t kétszer is legyőzte, s emellett a nemzetközi és a hazai kupasorozat végén is ezüstérmet vehettek át a csapat tagjai. Az EHF-kupában a dán Ikast Bording, a Magyar Kupában - igaz, csak hétméteresekkel - a Dunaferr bizonyult jobbnak a győrieknél.

Érdekesség, hogy a korosztályos eredményeket is figyelembe véve az orosz Volgográd után a Graboplast-ETO a világ második legeredményesebb egyesülete. Az idei eredményekkel alighanem mindenki elégedett, ám a klubvezetés azon dolgozik, hogy a jövőben még fényesebb érmek kerülhessenek a lányok nyakába, ennek érdekében meg kívánják erősíteni a csapatot.

Az már korábban eldőlt, hogy a lejáró szerződésű játékosok közül Kulcsár Gyöngyivel és Szvetlana Moszkovajával nem hosszabbítanak, tőlük a szombati ünnepségen búcsúzott a klub. A két beállóst egy jugoszláv válogatott, a Krusevac 23 éves játékosa, Ana Djokic pótolhatja. Változás még a keretben, hogy felkerült az első csapathoz a 18 esztendős Mörtel Renáta, míg Jenőfi Katalint és Kári Horváth Renátát egy évre kölcsönadják az első osztályba most felkerült Pécsi EAC-nak.

Várhatóan lesz még távozója az egyesületnek, Kindl Gabriella szerződése december 31-én lejár, az Európa-bajnok átlövő és a Graboplast-ETO nem tudott megegyezni egymással, a hírek szerint a Dunaferr ajánlata jóval kedvezőbb, így nagy esély van arra, hogy Kindl 2003-tól a Magyar Kupa-győztes, bajnoki második dunaújvárosiaknál folytatja pályafutását.

Papp Győző

Korábban: