Vágólapra másolva!
Új edzővel, a Szekszárdról érkezett Újhelyi Gáborral kezdi meg a felkészülést a következő szezonra a Szeviép Szeged nőikosárlabda-csapata. A trénerrel együtt érkezett a Tisza partjára a válogatott kerettag Kajdacsi Judit, míg az előző szezon vezéregyéniségei közül Donkó, Mészáros és Szopkó is szerződést hosszabbított. Az idei bajnokság meglepetéscsapatát jövőre az első hatba várják a klub vezetői.

Még mondja valaki, hogy holtszezon van a női kosarasoknál! Igaz a csapatok éppen pihennek, viszont a vezetők folyamatos vadászaton vesznek részt. Vadásznak szponzorra, játékosra, edzőre. Általában ebben a sorrendben. Időnkénti eredményeikről beszámolnak a médiának.

Így történt ez Szegeden is, ahol a város A csoportos női csapata, a Szeviép Szeged hívta fehér asztalhoz a sajtót. Volt miről beszélniük. Először röviden értékelték az elmúlt idény sikereit.

A gárda újoncként a legjobb nyolc között végzett, a playoffban a későbbi bajnok előtt hajtottak fejet. Fél évig száműzetésben játszottak a szegedi sportcsarnok átépítése miatt, sorozatos sérülések tették nehézzé az edző munkáját, akitől végül is menetközben megváltak. Ehhez képest rendben hozták az idényt, adósság nélkül zártak, ami a mai magyar sportban nem kevés.

Most már előre tekintenek. Új arc a csapatnál a Szekszárdon kisebb csodát művelő tréner, Újhelyi Gábor, valamint a szintén szekszárdi Lódi Eszter és a válogatott kerettag, Kajdacsi Judit, akik követték mesterüket.

Legalább ekkora erősítés a klubnak, hogy továbbra is itt kosarazik a szintén válogatott Donkó Orsolya, valamint Mészáros Kornélia, Szopkó Eszter és a sérüléséből felépült Roczkov Viktória. Gyakorlatilag megegyeztek a jugoszláv Daniela Vardával, aki az előző idény egyik legjobbja volt.

Amatőr státuszban folytatja az öt fiatal tehetség, Pungor, Jex, Miklósik, Szabó és Kiss. Tervezik még egy alacsony magyar és egy (esetleg két) magas külföldi megszerzését is. Ezek után nem lehet más a cél, mint a felsőházba, az első hatba kerülés.

Barok István

Korábban: