Vágólapra másolva!
Az előző bajnokságban elért negyedik helynél is jobb szereplést vár az Atomerőmű-KSC Szekszárd nőikosárlabda-együttese. A gárda előbb szerződtette Király Sándort vezetőedzőnek, majd egy ausztráliai, egy romániai légiós mellett megszerezte az egykori pécsi Hofmann Petrát is.

A tavalyi bronzérmes együttesből négy kosaras maradt hírmondónak az Atomerőmű-KSC Szekszárd kosárlabdacsapatánál. Anna Bulatova, Tóth Zsuzsanna, Anitics Lívia és Bellovai Zsuzsa mellé a klub előbb két magyar játékost igazolt, Hofmann Petra az Egyesült Államokból, míg a romániai Vass Ildikó Ausztriából érkezett.

Hofmann korábban Pécsett játszott, de miután tizenhat évesen bemutatkozott az élvonalban, felfigyeltek rá az amerikaiak. A huszonkét éves védő négy évet töltött a tengerentúlon, két esztendőt a kansasi Cowley County Junior College, majd újabb két évet a Florida State University csapatánál. Tavasszal Szolnokon játszott, onnan szerződtette a Szekszárd.

Vass Ildikó tavaly az osztrák bajnokság bronzérmesénél, a Flying Foxes Post SV Wien csapatánál légióskodott. A 180 cm magas, 68 kg testsúlyú, 24 éves bedobó a legutóbbi bajnokságban 21,2 pontos dobó-, 6-os lepattanó- és 6-os gólpassz-átlaggal büszkélkedhetett. 1999 óta a tagja a román válogatottnak, korábban Kolozsvárott játszott, s volt gólkirálynő, sőt a liga legjobb játékosa is.

Magyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28842

A hét végén aztán újabb légióssal bővült a kontingens, a csapat megállapodott az ausztrál Chika Emeagival, aki legutóbb Diósgyőrött játszott. A center a bajnokságban 15,8-as pontátlagot ért el, ezzel 3. lett a női NB I-ben a pont/mérkőzés kategóriában. Meccsenkénti 6,6-os lepattanó átlagával a negyedik volt.