Vágólapra másolva!
Nincs messze a hazai férfikosárlabda-bajnokság rajtja, de az már bizonyos, hogy a bajnoki ezüstérmes Körmendet új irányító dirigálja majd a pályán. A csapat tehetséges válogatott játékosa, Németh István ugyanis elfogadta az olasz sztárcsapat, a Benetton Treviso hároméves ajánlatát.

Azt még nem tudni, mikor lép pályára újdonsült csapata színeiben, de az már bizonyos, hogy a 23 éves kosaras az olasz bajnok Benetton Treviso együttesében folytatja pályafutását.

A játékos olasz források szerint július negyedikén, csütörtökön érkezik Trevisóba, ahol délben sajtótájékoztatón mutatják be a nagyközönségnek. Az olasz sajtó megemlíti, hogy Németh 1979. november 16-án született, 192 cm magas, 83 kg testsúlyú, gyors és agresszív - támadásban és védekezésben egyaránt. A klub hivatalos honlapja kiemelte, hogy Németh évről évre jobb formát mutatott: 1998/99-ben 11,1, 1999/2000-ben 15,6, 2000/20001-ben 21,3 pontot ért el, idei teljesítménye pedig 19,6 pont volt. A játékos 1999 óta válogatott, tavaly szóba került a neve az NBA draftján is.

Magyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28842

"Számomra egy álom teljesedett be, amikor aláírtam a szerződést, mindig arról ábrándoztam, hogy egyszer egy jobb bajnokságban is kipróbálhatom magam. A Benettonnál ismerek jó néhány játékost, úgy vélem, velük tovább fejlődhetem" - mondta a kosaras.

Hogy Némethre számít-e az idei szezonban is a Treviso vagy kölcsönadja, még nem tudni, mindenesetre már az is nagy fegyvertény, hogy Európa egyik legjobb bajnokságában felfigyeltek rá.

Pincési László