Vágólapra másolva!
Az egyiptomi El Maadi Klub meghívására nemzetközi tornán vett részt a Szolnok és az ob I újonca, az Ybl Miklós Főiskola férfivízilabda-csapata. A nyolc csapatos tornát rendhagyó helyszínen, egy észak-afrikai sivatag mesterséges oázisának az uszodájában bonyolították le.

A közelmúlt politikai konfliktusai miatt az oázist állig felfegyverkezett katonák őrizték. A medencében már nem kaptak ilyen szoros védőőrizetet honfitársaink, akik játékukkal továbböregbítették a magyar póló jó hírnevét. A fináléba mindkét magyar legénység veretlenül került, s nagy csatában a Szolnok győzött 5-4-re főiskolás vetélytársával szemben. A torna legjobb játékosának a Tisza-partiak jobbszélsőjét, Krasznai Bélát választották a szakemberek.

Melyik a legjobb pólócsapat?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28512

Hazai érkezésüket követően két nappal máris edzésbe álltak a szolnoki pólósok, Urbán Lajos mesteredző keretében pedig egy légiós is helyet kap az új-zélandi junior válogatott David Broome személyében, aki az egyiptomi tornán jó benyomást tett a szakvezetőre. Mellette a BVSC-ből érkező center, a tavalyi ifi-Eb-n győztes csapat tagja, Pataki Gergő és a Ceglédről igazolt Kis Tamás kapus számít új embernek a Damjanich uszodában. Előrehaladott tárgyalásokat folytatnak még a szolnokiak az egykori saját nevelésű Cseh Sándorral, aki az elmúlt két évadot az Eger színeiben töltötte.

Varga Csaba