Vágólapra másolva!
Továbbra is veretlen, százszázalékos a vízilabda Világligában a döntőbe jutást már két fordulóval korábban kiharcoló magyar válogatott, amely péntek után ismét biztosan győzte le az amerikaiakat a Margitszigeten.

Világliga, B-csoport, 10. forduló:
Magyarország-Egyesült Államok 17-5 (2-2, 6-2, 4-0, 5-1)
Hajós Alfréd uszoda, 3500 néző, V: Clara (olasz), Hasszekioglu (görög)
Magyarország: Szécsi - Steinmetz B. 2, Benedek 3, Fodor 3, Biros 1, csere: Jászberényi, Vári, Kiss Cs. 1, Kiss G. 4, Molnár 3
Az amerikai góldobók: Bailey, Wigo, Klatt, Felix, Azevedo 1-1
Emberelőny: 9/5, illetve 7/3

A pénteki, meglehetősen egyoldalú mérkőzéshez képest ezúttal egy sokkal szervezettebben védekező amerikai csapat szállt vízbe. A második negyed feléig minden hazai gólra érkezett válasz, ekkor azonban Benedek remek megúszása után 4-2-re vezettek a magyarok. A vendégek jól használták ki emberelőnyeiket, de a félidőben már 8-4 volt az eredmény.

Melyik a legjobb vizilabdacsapat?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28512

A nagyszünet után eldőlt a találkozó: Kiss Gergely találataival csakhamar 8 gólra nőtt a különbség. Az ellenfél több mint 19 percig nem volt eredményes, így Kemény Dénes együttese végül félgőzzel is könnyedén hozta a meccset. Az utolsó percben a közönség felállva ünnepelte kedvenceit.

A magyarok következő két mérkőzésüket is a tengerentúliak ellen vívják szombaton és vasárnap, az egyesült államokbeli Moragában.

Kemény Dénes szövetségi kapitány: "Támadásban rosszul, védekezésben elfogadhatóan kezdtünk, majd a második negyedtől pontosabbak lettek a kapura lövések. Miután zónázásról átálltunk emberfogásra, sikerült teljesen felőrölnünk az amerikaiakat, noha nem volt ekkora különbség a két csapat között."

A csoport másik találkozóján:
Horvátország-Oroszország 11-13 (1-2, 3-3, 4-1, 2-4, büntetőpárbajban 1-3)

A csoport állása 10 forduló után :
1. Magyarország 30 pont
2. Oroszország 20
3. Egyesült Államok 16
4. Horvátország 14