Kemény: "Ezek a fiúk legfeljebb a szupermarketben gondolnak pénzre"

Vágólapra másolva!
Kemény Dénes, a magyar férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya több mint egy órán át válaszolgatott a szerinte is "hozzáértő" és "szimpatikus" chatelőknek szerdán. A legtöbb kérdés természetesen a Világliga hétvégi négyes döntőjén lezajlott "bundabotránnyal" volt kapcsolatos, és Kemény mindenkit megnyugtatott: a fiúknak tiszta a lelkiismerete. A válogatott már a csütörtökön kezdődő Unicum-kupa után következő Világkupára készül.
Vágólapra másolva!

Fotó: [origo]


BonJovi: Az lenne tán az első kérdés, hogy mi az a komolytalan játék?


Kemény Dénes: Értékelje mindenki ezt a fordítást a saját szája íze szerint, mert az angol eredeti: "a fair playnek nem megfelelő játék".

Peth: Nos tényleg érdekes mi az a komolytalan játék, mert pl. ha a focivébén a csoportmeccsen egy csapat már tudja, hogy továbbjutott és a tartalékokkal lép pályára, az akkor miért nem az?

Kemény Dénes: Egyetértek. Ez nagyon vékony jég, bármikor bármire rá lehet fogni, lásd a világliga négyes döntőn résztvevő, kilenc juniorral kiálló görög válogatott...

eszterlanc: Ha komolytalannak ítélték meg a mérkőzés végén a játékot, miért engedték lejátszani?

Kemény Dénes: Ez a kérdés inkább a játékvezetőknek kellene, hogy szóljon. Ha ők a meccs közben ilyenre okot láttak volna biztos azonnal lefújják.

Feher_Solyom: Tényleg odament önhöz négy bíró és három FINA-tag elnézést kérni?

Kemény Dénes: Hozzám, illetőleg hozzánk, azaz valamelyik magyar sportvezetőhöz vagy hozzám odajött mind a hét olyan tisztségviselő, akinek az aláírása a három papír valamelyikén szerepelt és egyenként elnézést kért és biztosított afelől, hogy ő nem ért ezzel egyet.

Brenda4: A magyar-orosz meccs félidejében Lonzi tényleg odament Önökhöz, hogy vegyék komolyabban a játékot?

Kemény Dénes: Nem jött oda hozzám senki, egyébként is nagyszerű ritmusú, magas színvonalú két negyed után voltunk...

nincsmas: Miért kellett lezsugázni az oroszokkal a meccset? Másképp nem lett volna esélyünk?

Kemény Dénes: Az utolsó másfél percben be nem lőtt és esetleges kiesésünket jelentő győztes gólunk elmaradása nem egyenlő a kérdésben megjelenő feltevéssel.

BonJovi: Volt olyan instrukció a csapatnak mondva, hogy ne játszanak úgy, mint addig, tehát Ön szerint adtak okot arra, hogy nem fair játékra hivatkozva elvegyék az aranyérmet? Vagy egyszerűen "nyalnak" a spanyoloknak?

Nem hagyják a becsületüket a vízilabdázók/sport/csapat/20020806nemhagyjak.html

Kemény Dénes: Igen, azt mondtam, ne játsszunk úgy mint addig - pl. a spanyolok ellen rosszul játszottunk. Azt kértem, hogy úgy játsszunk, mint a görögök ellen, ami nagyon jól sikerült, de hozzá kell tegyem, hogy ez az orosz csapat összetételében is és fizikai formájában is erősebb volt, mint a Budapesten látott.

Csabee22_: Volt már ehhez hasonló eset ami a magyar válogatottal történt?

Kemény Dénes: Nem, soha.

yvihu12: Mit tett az MVLSZ a VL-en történtek orvoslására?

Kemény Dénes: A legjobb lépésnek azt találom, hogy a délelőtti döntő és a délutáni bronzmeccs után már a fellebbezési és kártérítési perek indítására érzett szándékunkat az összes érdekeltnek átnyújtottuk. Látni kellett volna az arcukat! Lehetséges, hogy ha előbb tesszük, tán a döntés is más, csak ugye nem lehet bekötni az embernek a karját, mielőtt elvágta volna.

csajo14boy: Hogy halad a fellebbezés?

Kemény Dénes: A fellebbezést nagyon alaposan, nagyon részletesen szeretnénk a 30 napos határidőn belül megcsinálni, de mindenképpen a Világkupa előtt. A leglényegesebb eleme egyelőre ennek az ügynek: megtalálni a lehető legjobb, akár nem magyar, ilyesmikben járatos ügyvédet.

Segedsinbuszpotlek: Mekkora esély van arra, hogy a fellebbezést elfogadják?

Kemény Dénes: Minimális. A kártérítési perekben viszont az elmúlt évek tapasztalatai alapján egy jó ügyvéd komoly összegeket tud kiharcolni.

Plor: És ha sikerülne a fellebbezés, azzal mit érnénk el?

Kemény Dénes:

yvihu12: Mit gondol a magyar szurkolók tiltakozó levele segíthet valamit az ügynek?

Kemény Dénes: Nem tudom, hogy segíthet-e, de nekünk nagyon jól esik.

BonJovi: Ön szerint azért hoztak ilyen döntést, mert már unják, hogy ilyen jól szerepelnek a mieink? :)

Kemény Dénes: Nem, én úgy éreztem, hogy kifejezetten a spanyol csapat érdekében kerestek egy olyan megoldást, hogy ők döntőt játszhassanak. A spanyol érdekeltségű jelenlévő VIP-ek szava döntő volt (Markulescu román, Martinez kubai).

umesi: Hogy lehet, hogy nincs magyar ebben a bizottságban? Erre nincs valami szabály?

Kemény Dénes: De van szabály, egy magasabban lévő bizottság választja a TWPC-t, sajnos a 2000-es választás alkalmával az egyetlen magyar képviselő kiesett.

Jedike: Miért érzem úgy, hogy ez csak arról szólt, hogy ne a magyarok nyerjenek?

Kemény Dénes: Sajnos mi is érzünk ilyet néha, noha azt kell mondjam, hogy elvesztett meccseink esetében én mindig kritikusabb vagyok önmagunkkal, mint a külső körülményekkel. Mert ezt érzem a fejlődés útjának

csibeszke: Nem gondolja, hogy az anyagi érdekek legyőzik lassan minden sportágban a sport érdekeit?

Kemény Dénes: De, sajnos egyre inkább ez a tendencia.

Feher_Solyom: Az oroszok konkrétan gratuláltak a magyaroknak? Mert a sportban volt erről szó, hogy miután megnyerték a világkupát, elkezdték ünnepelni a mieinket. Ez igaz?

Kemény Dénes: Igen, ők is érezték, hogy valahol egy kicsit a nevünkben is győztek.