Vágólapra másolva!
Sikerült a visszavágás Jugoszlávia ellen a tavaly júniusi, budapesti Eb-n elszenvedett 8-5-ös vereségért. Az Unicum-kupa nemzetközi vízilabda torna harmadik fordulójában aratott 7-5-ös siker azt jelenti, hogy a magyar válogatott egyetlen százszázalékosként vezet a hatcsapatos mezőnyben.

Unicum-kupa, harmadik forduló:
Magyarország - Jugoszlávia 7-5 (3-1, 1-3, 0-1, 3-0)
Hajós Alfréd uszoda, 1200 néző
vezette: Hasszekioglu (görög), Timoc (román)
Magyarország: Szécsi - Vári, Biros 1, Kásás, Benedek 1, Molnár 1, Kiss G. Csere: Bárány 3, Fodor 1, Kiss Cs., Steinmetz B.
A jugoszláv góldobók:Trbojevic, Udovicic, Ciric, Sapic, Vujasinovic 1-1.
emberelőny:4/2, illetve 3/1

Nyolc tavalyi Eb-aranyérmessel szálltak vízbe a jugoszlávok, és nem igazán idegesítette fel őket az a magyar szempontból kellemes körülmény, hogy a házigazdák az ötödik perc elején három akciógóllal már 3-0-ra vezettek.

A folytatásban lényegesen kiegyenlítettebb lett a küzdelem, és a második játékrész kezdetére 3-2-re módosult az állás. Ezt követően Benedek álompasszából Fodor ugyan megszerezte a negyedik magyar találatot is (4-2), nem következett azonban hasonló újabb produkció.

Kemény Dénes legénysége sokat bizonytalankodott, több mint tizenegy percen keresztül nem volt eredményes, miközben a jugoszlávok háromszor is eredményesek voltak (4-5). A hajrá azonban ismét a vendéglátók elsöprő fölényét hozta: elsősorban a nagyon jól játszó Bárány Attila jóvoltából sikerült előbb egyenlíteni, majd újra vezetést szerezni. Az utolsó percben Biros emberelőnyből biztosította be a végső sikert.

Sem a formája, sem a játéka nem volt megnyugtató a győztes magyar legénységnek, ellenben küzdeni tudásból mindenképpen jelesre vizsgázott. A győzelem nemcsak a tradíciók miatt értékes, hanem azért is, mert két hét múlva éppen a most megadásra késztetett ellenfél otthonában, Belgrádban lesz az év legfontosabb eseménye, a Világkupa.

További eredmények:
Egyesült Államok - Olaszország 7-7 (2-3, 4-2, 0-2, 1-0)
Ausztrália - Németország 6-5 (2-0, 1-3, 2-2, 1-0)

Az első találkozó pontosztozkodása bombameglepetés, miután az olaszok a torna csütörtöki nyitónapján 7-5-re megverték az Európa-bajnok jugoszlávokat, a tengerentúliak ezzel szemben eddig nem különösebben remekeltek.

A torna állása:
1. Magyarország 6 pont
2. Olaszország 5
3. Egyesült Államok 3
4. Jugoszlávia 2 (15-17)
5. Ausztrália 2 (16-28)
6. Németország 0

A szombati program:
Olaszország - Németország 16 ó
Jugoszlávia - Ausztrália 17.15 ó
Egyesült Államok - Magyarország 18.30 ó