Vágólapra másolva!
Mindössze tíz napja kezdte meg a felkészülését a Szolnoki MÁV-Coop nőikosárlabda-csapata az elkövetkező évadra. Az erőnléti edzések közepette szerdán és csütörtökön egy-egy mérkőzést játszanak Tapodi Péter tanítványai, méghozzá az ausztrál egyetemi válogatottal szemben.

Az utóbb emlegetett ausztrál csapat már megérkezett hazánkba, jó ajánlólevélnek számít, hogy az Atomerőmű-Szekszárd elleni két mérkőzésükből a hétfő estit 77-68-ra megnyerték, igaz, vasárnap 64-61-re kikaptak Király Sándor lányaitól. A tengerentúlról érkező csapatot a Magyarországon is ismert menedzser, Peter Scott gardírozza. Róla tudni kell, hogy ő általa igazolt Szolnokra az új-zélandi válogatott Gina Farmer és az ausztrál Katrin Hibbert, ez utóbbi két kosaras várhatóan augusztus végén csatlakozik a "cooposok" keretéhez.

Magyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

"A felkészülés kezdetén járunk, de azt gondolom, hogy ilyen mérkőzéseket nem hagyhatunk ki, ezért vállaltuk a fellépést. Mint azt a szekszárdiak is tapasztalhatták, kemény, agresszív, tipikus tengerentúli kosárlabdát játszik az ausztrál együttes. Tudni kell róluk, hogy komoly állami támogatást élveznek, évek óta együtt dolgoznak, hazájuk bajnokságában is szerepelnek, tehát jól összeszokott csapatról van szó. Bár nálunk még messzi a csúcsforma, ennek ellenére jó meccseket akarunk játszani vendégeinkkel" - mondta Bernáth András, a szolnokiak technikai vezetője.

A szerdai és a csütörtöki holnapi találkozónk egyaránt 18 órakor kezdődik a Tiszaligeti Sportcsarnokban, ahová a belépés díjtalan.

Varga Csaba