Vágólapra másolva!
A magyar vízilabda-válogatott a belgrádi Világkupa 2. fordulójában, ha nem is csillogó játékkal, de biztosan verte az amerikai együttest.

Világkupa, A csoport, 2. forduló:
Magyarország - Egyesült Államok 9-5 (1-1, 2-1, 2-2, 4-1)
Belgrád, vezette: Sampalija (horvát), Elefreidisz (görög)
Magyarország: Kovács Z. - Biros, Steinmetz, Kásás 2, Kiss G. 1, Molnár 1, Benedek 1, csere: Bárány, Fodor 3, Vári 1, Kiss Cs.
az amerikai góldobók: Azevedo, Bailey, Powers, Klatt, Felix 1
emberelőny: 9/4, ill. 7/3

Változatlanul sokat bizonytalankodott a magyar csapat, minden ott folytatódott, ahol előző nap, az oroszok elleni vesztes meccsen abbamaradt. A tengerentúliak szereztek létszámfölényben vezetést Azevedo jóvoltából, s egy kimaradt hasonló lehetőség után Molnár egyenlítésére a nyitó negyed utolsó percéig kellett várni (1-1).

A folytatásban minden kisértetiesen hasonlóan alakult, azzal a különbséggel, hogy Benedek a negyed végén, akcióból belőtte az első vezetést jelentő gólt (3-2). Sőt! A harmadik 7 perc Fodor találatával indult, amire hamar jött az amerikai válasz Powers révén (4-3). A rendkívül kemény vízi ütközet kevés szép jelenetet hozott, egészen addig, amíg Kásás egy távoli szabaddobásból látványosan növelte az előnyt. Még ez sem tette azonban gördülékenyebbé a magyar akciókat, s a lépéstartásról Klatt létszámfölényben gondoskodott (5-4).

Vízilabda - véleményekhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28865

Idegnyugtató volt a hajrá első felében Kiss G. és Vári akciógólja (7-4), s amikor az amerikaiak kihagytak egy kettős emberelőnyt, már biztos volt a továbbjutás szempontjából sorsdöntő győzelem. Mi több, Fodor kétszer is betalált, amire a fáradó ellenfél részéről már csak egy válasz érkezett.

Csütörtökön a jugoszlávok következnek, ellenük ennél lényegesen többre lesz szükség a sikerhez. Ha nyer Kemény Dénes legénysége, akár még csoportelső is lehet.

További eredmény
B csoport, 2. forduló:
Spanyolország - Horvátország 7-4 (3-1, 2-1, 1-1, 1-0)