Vágólapra másolva!
Sokáig úgy tűnt, még első osztályú csapata sem lesz Szegednek, ehhez képest a Szedeák férfi kosarasai megkezdték a felkészülést. Az új edző Földi Sándor lett, aki már a 2002/2003-as szezonra építi csapatát, s keresi légiósait.

Hosszú huzavona után sikerült életben tartani a szegedi férfi kosárlabdát, sőt, úgy tűnik, az együttes komoly erősítésekkel vághat neki a 2002/2003-as szezonnak. A tréner az a Földi Sándor lett, aki 1988 és 1990 között már dolgozott a Tisza partján, azóta a Falcóval, valamint a Kaposvárral ért el sikereket.

A tavalyi esztendő légiósai közül egyikkel sem sikerült megállapodni. Ledon Green Debrecenbe szerződött, míg Reggie Elliott jelenleg Mexikóban játszik, szerződése januárig szól. A vezetőség azonban szeretné megerősíteni az együttest, ennek megfelelően két külföldi is próbajátékon szerepel. Az amerikai Wayne Clark 191 centis bedobó, ő 1998-ban végzett a Georgia egyetemen, azóta játszott a Dominikai Köztársaságban és Mexikóban (utóbbi helyen a bajnokság legértékesebb játékosának választották), míg az előző idényt a német második ligás Münster csapatában töltötte. A kosaras biztos kezű dobó hírében áll, babonájára jellemző, hogy mindig 23-as mezben lép pályára. A másik kiszemelt, a jugoszláv Bojan Sekulovic 24 éves, legutóbb Bulgáriában szerepelt.

Magyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

"Már két edzésen tesztelhettem őket, mindketten kedvező benyomást tettek rám. Az ötös posztra mindenképpen igazolnunk kell, az ő játékstílusa is befolyásolhatja, hogy milyen irányítóra van szükségünk. Bízom benne, hogy hamarosan kialakul a keretünk és a továbbiakban teljes csapattal folytathatjuk felkészülésünket a bajnokságra" - nyilatkozta Földi Sándor a Délmagyarországnak.