Vágólapra másolva!
Augusztus 29-től másfél héten keresztül Indianapolisra figyel a világ kosárlabda-szerető közönsége. Az Egyesült Államokban rendezik ugyanis a 14. férfikosárlabda-világbajnokságot, amelyen tizenhat csapat, közte öt európai és a "Dream Teamként" beharangozott, de a sok visszalépés miatt meggyengült házigazda vesz részt. Az esélyek annak ellenére az Egyesült Államok mellett szólnak, hogy Reggie Miller kivételével inkább középszerű játékosok alkotják George Karl keretét.

A házigazda Egyesült Államokon kívül tizenöt csapat szerzett jogot az indulásra, mégpedig a kontinensbajnokságokon elért eredményeinek köszönhetően. Magyarország már a tavalyi, törökországi Európa-bajnokságra sem jutott el, így a világbajnokság mezőnyében sem szerepelhet. Európát a címvédő (ráadásul Eb-aranyérmes) Jugoszlávia mellett Törökország, Németország, Spanyolország és Oroszország képviseli. Ázsiából Kína és Libanon, Afrikából Angola és Algéria, az amerikai régióból (az Egyesült Államokon kívül) Argentína, Brazília, Puerto Rico, Kanada és Venezuela, míg Óceániából Új-Zéland indul az eseményen.

A vb csoportbeosztása:
A csoport:JugoszláviaSpanyolországKanadaAngola
B csoport:BrazíliaTörökországPuerto RicoLibanon
C csoport:USANémetországKínaAlgéria
D csoport:ArgentínaOroszországÚj-ZélandVenezuela

A torna kiírása értelmében augusztus 29-31-e között lezajlanak a csoportfordulók, s minden négyesből a három legjobb együttes lép tovább a középdöntőbe. Itt az A és a B csoport első három helyezettje alkotja az egyik, a C és a D csoport 3-3 csapata a másik csoportot. Az újabb három kör után szeptember ötödikén a nyolcaddöntőkben már a keresztbejátszás következik, szeptember hetedikén az elődöntőkre, egy nappal később pedig a fináléra kerül sor.