Vágólapra másolva!
A hét végén ismét megrendezik az immáron hagyományos, kilencedik kosárlabdakupát, amely idén a Pannon-Marc nevet viseli, s csupán annyiban tér el elődjeitől, hogy a magyar nemzeti válogatott mellett három klub, a Körmend, az osztrák Fürstenfeld, illetve a cseh Nymburk vesz részt rajta.

A torna idén is elsősorban a magyar válogatott felkészülését szolgálja, hiszen a csapat novemberben három Eb-középdöntő összecsapást is játszik. November 20-án Franciaországot fogadja Varga Mátyás együttese, majd 23-án Lettországba, 27-én pedig Lengyelországba utazik.

A magyar férfiválogatott kerete:
Mészáros Zalán, Fodor Gergely, Sitku Ernő, Czigler László (Atomerőmű), Simon Balázs, Dzunics Braniszlav (Kaposvár), Kálmán László, Pankár Tibor (Falco), Kámán Tamás (Zalaegerszeg), Grebenár Péter (Körmend), Bencze Zoltán (Albacomp), Gémes Levente (Debrecen)

A Bükön, Szombathelyen és Körmenden rendezendő összecsapásokon két újoncot avat majd a magyar szakvezetés: a székesfehérvári Bencze Zoltán mellett a harmincnyolc esztendős, honosított kaposvári Dzunic Branislav is lehetőséget kap. A csapat sajnos nem tud a legjobb összeállításában pályára lépni, hiszen légiósaink, Gulyás Róbert, Dávid Kornél, Báder Márton és Németh István nem vehetnek részt a tornán.

Az ellenfelekről annyit lehet tudni, hogy a Körmend egyedül a válogatott Grebenár Pétert nélkülözi majd, az új tréner, Zsebe Ferenc viszont számíthat a régi-új légiósra, Chris Clayre és a kiváló irányítóként beharangozott Edwin Suberre is. Az osztrák Fürstenfeld együttese erősnek tűnik, hiszen tavaly megnyerte az osztrák Bundesligát. A hazai sztárok mellett itt játszik három amerikai, Johnny McNeil, Roland Miller és Aaron Mitchell, a román Flavius Lapuste és a 207 centis holland center, Eric Poiesz.

Magyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

A cseh Nymburk a körmendiek "testvércsapata" is amerikaiakkal a soraiban jön, Maurice Whitfield irányítóként, Ashante Johnson pedig bedobóként játszik. A gárda legmagasabb embereinek a cseh Stanislav Votroubek (212 cm), honfitársa Jiri Formanek (210) és a bosnyák Darko Vuksanic (207) számít.

A program
augusztus 30., péntek
Körmend - Nymburk (Bük, 19.00)
Magyarország - Fürstenfeld (Szombathely, 19.00)

augusztus 31., szombat
Körmend - Fürstenfeld (Körmend, 17.00)
Magyarország - Nymbruk (Körmend, 19.00)

szeptember 1., vasárnap
Nymbruk - Fürstenfeld (Szombathely, 9.30)
Magyarország - Körmend (Szombathely, 11.30)