Vágólapra másolva!
Újabb világklasszis kézilabdázó fog hiányozni a decemberi, dániai női Európa-bajnokságról, miután a norvég Leganger és Grini után a dán Ikast német átlövője, Grit Jurack is komoly sérüléssel bajlódik.

Legnagyobb ászát vesztette el a német nőikézilabda-válogatott a decemberi Európa-bajnokság előtt. A magyarokkal azonos ágon szereplő együttes szakvezetője, Ekke Hoffmann nem számíthat az egykori német gólkirálynőre, Grit Jurackra, akit - mielőtt Dániába szerződött - még a HC Leipzig játékosaként egymás után háromszor (1999-2001) is az év kézilabdázójának választottak.

A huszonöt éves átlövő, aki 131 válogatott mérkőzésen 660 találatig jutott, bal térdében súlyos keresztszalag-szakadást szenvedett, s Lipcsében meg is operálták. Hoffmann mester gondjait szaporítja, hogy másik játékosa, a Lützellinden balszélsője, Anke Schulz hasonló gondokkal küzd, ő augusztus 13-án feküdt műtőasztalra.

Gondok gyötrik a dán és norvég kéziválogatottat/sport/csapat/kezilabda/20020829gondok.htmlKönnyű Eb-csoportban a nőikézilabda-válogatott/sport/csapat/kezilabda/20020612svedorszag.html

A német válogatott szeptember 22-25-ig és október 20-24-ig Grünbergben edzőtáborozik, majd október 25-27-én részt vesz az "e-Boks Challenge" elnevezésű tornán Dániában, ahol a házigazdák mellett Oroszország és Jugoszlávia lesz az ellenfele. November elején újabb összetartás, és egy Horvátország elleni edzőmérkőzés szerepel a programban, majd a gárda november 24-én egy hétre Norvégiába utazik, s ott folytatja a felkészülést a december 6-án kezdődő Eb-re.

Pincési László