Vágólapra másolva!
A Szolnok felsőházban szereplő férfikosárlabda-csapatának vezetői évadnyitó sajtótájékoztatón beszéltek az együttes ez évi célkitűzéseiről, terveiről, mely szerint semmiképpen nem kívánnak gyengébb eredményt elérni, mint tavaly. Akkor a gárda negyedik lett a bajnokságban, és elhódította a Magyar Kupát.

Nyerges Zsolt, a klubot működtető gazdasági társaság felügyelő bizottságának elnöke elmondta: négy esztendeje vették át az egyesület irányítását, s azóta a Szolnok tovább stabilizálta a helyét a honi bajnokság élvonalában. Ezt alátámasztja a tény, hogy két esztendeje ezüstérmet, tavaly és az idén pedig bajnoki negyedik helyet szereztek a szolnoki kosarasok, sőt májusban a címvédő Atomerőmű SE legyőzésével sikerült a Magyar Kupát is elhódítaniuk. (Az más kérdés, hogy némi csalódással vették tudomásul, hogy a Falco KC-val szemben lemaradtak a bajnoki dobogóról.)

A csapat körüli változásokról megtudtuk: Goran Miljkovics edző Kaposvárraszerződött, helyét az a Rasid Abeljanov foglalta el a kispadon, aki korábban játékosként és edzőként is ténykedett már Szolnokon. A piros-feketék tavalyi keretéből Orosz László, Mérész Csaba, Cziczás László, Trepák Zoltán, Szarvas Gábor, Rusznák Zsolt, Mándity Máté és Pavlovics Predrag az elkövetkező bajnoki esztendőre is élő kontraktussal rendelkezik.

Melléjük három idegenlégióst szerződtettek, közülük a legismertebb a litván származású Rytis Vaisvila. A 31 éves, 194 cm magas hátvéd-bedobó tagja volt hazája válogatottjának az atlantai olimpián. Honfitársa, Antanas Vilcinskas (a center 27 esztendős és 213 cm magas) legutóbbi évadot ugyan kihagyta, de előtte a francia és az amerikai egyetemi bajnokságban kosarazott. Irányító-hátvéd posztra az amerikai Kip Stone érkezett Szolnokra, a 31 éves és 194 cm magas játékos a legutóbbi szezont a lett bajnok Ventpils színeiben töltötte. Az idénynyitón valamennyi új szerzeményt hivatalosan is bemutatták a szolnoki elöljárók.

Nyerges Zsolttól azt is megtudtuk, hogy az elkövetkező bajnokságban is a legjobb négy közé jutás a minimális célkitűzés. Ezután bejelentették, hogy Treffler Tamás hét esztendő elmúltával újra munkát vállalhat a klubnál: az új elnökségi tag elmondta, hogy csak akkor léphet előre a kosárcsapat, ha egy célért, egy irányba küzdenek a vezetők és a játékosok egyaránt. Azt is elmondta, hogy a Mol Rt. az következő bajnoki évadban is névadó szponzora lesz a csapatnak.

A szolnoki kosarasok hét végén a kaposvári Grand Casino-kupán vesznek majd részt, rá egy hétre pedig a saját rendezésű Gösser-kupán indulnak, majd szeptember 20. és 22. között Debrecenbe utaznak egy újabb erőfelmérő tornára. A szolnokiak bajnoki rajtja szeptember 28-án lesz Sopronban, a hazai bemutatkozásra október 4-ig kell várni, akkor a ZTE csapatát fogadják a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Varga Csaba