Vágólapra másolva!
A jugoszláv Vojvodina női és a Mol Szolnok férfi csapata nyerte a negyedszer megrendezett szolnoki Gösser-kupa kosárlabdatornát.

A nyitányt jelentő pénteki Mol Szolnok-Kecskemét találkozón a litván Antana Vilcinskas térdsérülést szenvedett, a centert úgy kellett letámogatni pályáról. Mint a vizsgálatokból kiderült, a szolnoki játékos bal térdében a keresztszalag húzódott meg, tehát nincs nagyobb baj, pár nap múlva elkezdheti az edzéseket. A kecskemétiekkel kapcsolatos hír, hogy tárgyalásokat kezdtek az amerikai Delmonte Madisonnal, aki az elmúlt években több magyar csapatban is megfordult. A felek azonban még nem jutottak egyezségre.

A két szolnoki csapat vasárnapi mérkőzése remekül alakult, a MÁV-Coop javuló játékkal szinte állva hagyta az Euroligában induló Buducsnoszt Podgorica csapatát. A tornagyőzelmet azonban a másik jugoszláv hölgykoszorú Vojvodina szerezte meg, amely veretlenül élte túl a tornát.

A Soproni Postás és a ZTE nyerte a Göcsej-kupát/sport/csapat/kosarlabda/20020915asoproni.htmlMagyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28842

A Mol Szolnok két győzelemmel várta a zárónapot, melyen a nyáron alaposan megerősödött Debreceni Vadkakasokkal találkozott. A hajdúságiak nagyon fogadkoztak, hogy nyernek, sőt, azt hangoztatták, hogy 14 ponttal fognak győzni, ami tornagyőzelmüket jelentette volna. Nos, ebből nem lett semmi, mert a piros-fekete legénység nagyon kitett magáért ezen a mérkőzésen. Nemcsak jól, hanem látványosan is kosaraztak a szolnokiak, gyakran éljenzett a több mint ezer főnyi közönség.

Eredmények, nők:
BEAC - Buducsnoszt 65-71
MÁV-Coop - Vojvodina 61-63,
Vojvodina- Buducsnoszt 67-48
Vojvodina - BEAC-Siemens 63-49
MÁV-Coop - BEAC 84-50
MÁV-Coop - Buducsnoszt 70-60

A torna végeredménye:
1. Vojvodina 6 pont
2. MÁV-Coop 5
3. Buducsnoszt 4
4. BEAC 3.
Gólkirálynő: Natasa Ivancevic (Vojvodina) 69 pont
Legértékesebb játékos: Ana Perovic (MÁV-Coop)
Legtechnikásabb játékos: Angela Djelmis (MÁV-Coop).

Férfiak:
Debreceni Vadkakasok - Univer-KSE 79-62
Sole-Szedeák - Univer KSE 79-61
Mol Szolnok - Univer-KSE 83-66
Debreceni Vadkasok - Szedeák 77-81
Mol Szolnok - Szedeák 89-67
Mol Szolnok - Debreceni Vadkakasok 90-79

A torna végeredménye:
1. Mol Szolnok 6 pont
2. Szedeák 5
3. Debrecen 4
4. Kecskemét 3.
Legjobb százalékkel dobó játékos: Rytis Vaisvila (Szolnok) 50 pont
Legértékesebb játékos: Sejo Bukva (Debrecen)
Legjobb edző: Rasid Abeljanov (Szolnok).

Varga Csaba