Vágólapra másolva!
A férfikézilabda-NB I szerdai játéknapján az élvonalba nyáron visszajutott Tatabánya nagy meglepetésre pontot szerzett a grúz Sevardeni Tbiliszi elleni EHF-kupa mérkőzésre készülő Dunaferr otthonában - a Fotex, a Pick Szeged és a Cegléd viszont könnyedén nyert. A nőknél a Cornexi nyolc góllal győzött Debrecenben, a Dunaferr pedig kettővel a Hódmezővásárhely otthonában.

Férfikézilabda-NB I:
Every Day Orosháza - Pick Szeged 14-26 (7-11)
Orosháza, 900 néző
vezette: Horváth, Marton.
Orosháza: Szabó - Gúnya, Németh, Dayka, Rosta I. 2, Czina 4, Ambrus 3 (1). Csere: Szikora A. (kapus), Pásztor, HARSÁNYI 5 (1), Bajusz A, Oláh, Patocskai. Edző: Ökrös Csaba.
Szeged: PULJEZEVIC - Berta 2, HABUCZKI 1, Doros, MEZEI 3, Bajusz S. 2, MATIC 5 (2). Cs.: Perger (kapus), Kotormán 3, Eklemovic 1, Ilyés 2, BUDAY 3 (1), VADKERTI 4, Laluska. Edző: Dragan Djukic.
kiállítás: 12, illetve 8 perc.
hétméteres: 3/2, illetve 4/3.
Az eredmény alakulása: 11. p.: 1-4, 22. p.: 5-6, 24. p.: 5-8, 33. p.: 7-13, 44. p.: 8-18, 55. p.: 11-25.

Az orosháziak a mérkőzés elejétől kezdve nem boldogultak a magas szegediekkel, ráadásul a vendégek jugoszláv válogatott hálóőre, Puljezevics remekül védett. Hiába küzdöttek hősiesen a házigazdák, a magassági- és testsúlyfölényben lévő Tisza-partiak könnyedén dobálták a gólokat, Szabó hiába védett többször is bravúrral. Egy ideig felváltva estek a gólok, majd kettős emberelőnybe kerültek a házigazdák, ám mégis ők kaptak két gólt.

A bajnokság állása/sport/csapat/kezilabda/20021003aferfikezilabdabajnoksag.html

Fordulás után egyre jobban elfáradt az orosházi csapat, amit alaposan ki is használt a Pick. Az utolsó tíz percben a vendégek már a cserejátékosokat küldték pályára, de még így sem került veszélybe győzelmük. Bár az első félidőben még partner volt az orosházi csapat, de a második játékrészben már állva hagyták ellenfelüket a szegediek és megérdemelten győztek.

Ökrös Csaba (Orosháza): "A legutóbbi mérkőzéshez képest némileg előreléptünk, harminc percig tartani tudtuk magunkat.

Dragan Djukic (Szeged): "A következő tíz napban fontos mérkőzések várnak ránk, szeretnénk tartani a jó formát."

Vetési Péter