Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda-NB I. második fordulójának rangadóján a ZTE szoros mérkőzésen nyert Szolnokon. A Kecskemét nem tudott meglepetést okozni Kaposváron, a Szombathely a Sopront verte.

Férfikosárlabda-NB I., A csoport, 2. forduló:
Mol Szolnok - ZTE KK 54-59 (17-13, 14-19, 14-17, 10-10)
Tiszaligeti sportcsarnok, 2300 n., v.: Hartyányi, Földházi.
Szolnok: Stone 17, Vaisvila 9/3, Pavlovics 10/6, Trepák 9, Orosz 9. Csere: Mérész, Vilcinskas. Edző: Rasid Abeljanov
ZTE: Nisavic, BENCZE 11/6, Kámán 11/3, McClendon 10, CERANIC 17. Csere: Mészáros. Edző: Nikola Vlazic
az eredmény alakulása: 5. perc: 10-4, 8. p.: 15-13, 14. p.: 21-15, 17. p.: 27-21, 24. p.: 38-38, 28. p.: 40-40, 33. p.: 46-53, 37. p.: 50-53

Az idei bajnokság első igazi rangadóján két olyan csapat találkozott, mely a nyitófordulót egyaránt sikerrel vette. Orosz dupláját ugyan még McClendon kiegyenlítette, ám Vaisvila és Kip Stone találatainak köszönhetően nyugodtabbnak tűnt a házigazda. Különösen nagy harcot vívott a két kisember, Nisavic és Stone, illetve a két center, Orosz és a bivalyerős Ceranic. Az első negyedben jól védekezett az Olaj, sikerült teljesen kiszorítania a palánk alól a vendégeket.

A bajnokság állása/sport/csapat/kosarlabda/20021005aferfikosarlabdanb.html

Váratlan közjáték zavarta meg a mérkőzést, 1 perc 17 mp-cel az első negyed vége előtt elment az áram, s a közel 25 perces kényszerszünet nem tett jót a csapatoknak.

Akárcsak az első, a második negyedet is a hazai csapatkapitány duplája nyitotta, ám ettől függetlenül változatlanul rossz dobóformát mutattak a résztvevők. Bencze váratlan triplája megnyugtatta az egerszegieket, s miután a rutinos játékos a következő támadásból még egy hármast beszórt, már át is vette a vezetést a kék-fehér alakulat.

A nagyszünet után Pavlovics próbálta átlendíteni csapatát a holtponton, de a válogatott Kámánt is elkapta a ritmus, így sokáig egál körül mozgott az állás. Váratlan lépésre szánta el magát Abeljanov mester, levitte magas embereit, és négy mozgékonyabb játékossal próbálta felgyorsítani együttese játékát. Mindez azonban csak arra volt jó, hogy szoros maradjon a véghajrá. Mivel kimondottan gyengén dobtak kívülről a szolnoki játékosok, a palánk alatt egyeduralkodónak számító Ceranic vezérletével biztosan őrizte meg csekélyke előnyét a ZTE.

Rasid Abeljanov: "Hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Sajnos nem sikerült megnyernünk első hazai bajnoki meccsünket, ígérjük, szerdán javítani fogunk. Semmi nincs elveszve, dolgozunk tovább."

Nikola Lazic: "Igazi kemény rangadót játszottunk, jó védekezésünknek köszönhetjük győzelmünket."

Varga Csaba