Vágólapra másolva!
Első vereségét szenvedte el a férfikosárlabda-bajnokság harmadik fordulójában Debrecenben pályára lépő Kaposvári Klíma-Vill KK együttese. A női bajnokságban a Soproni Postás nagy különbséggel verte a Zalaegerszeget.

Férfikosárlabda-NB I., harmadik forduló:
Debreceni Vadkakasok - Kaposvári Klíma-Vill KK 92-83 (27-25, 25-17, 20-20, 20-21)
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok, 1500 néző
vezette: dr. Valovics, Hegedűs
Debrecen: Ádám (-), Lee (27/9), Green (20/9), Gémes (2), Bukva (19/9). Csere: Fodor M. (12), Lakatos (2), Boldizsár (-), Tóth G. (10/6). Vezetőedző: Ráthonyi Tamás
Kaposvár: Simon (6), Dzunic (32/9), Jackson (13), De Gray (17), Ivkovics (10). Csere: Szőke (3), Varga R. (2), Filipovic (-). Vezetőedző: Goran Miljkovic
kipontozódott: Boldizsár (a 36. percben), illetve Dzunics (a 37. percben).
az eredmény alakulása: 2. perc: (0-9), 6. perc: (13-16), 14. perc: (37-36), 18. perc: (46-39), 23. perc: (60-45), 27. perc: (62-53), 33. perc: (75-68), 38. perc: (84-74)

A bajnokság két, eddig hibátlan csapata találkozott a debreceni sportcsarnokban. A hazaiak két értékes győzelmüket a bajnok Atomerőmű SE és az ezüstérmes Marc-Körmend ellenében érték el, míg a somogyiak papírformának számító sikerekkel alapoztak az első rangadóra. A kaposváriak Jackson parádés zsákolásával szereztek vezetést, majd Ivkovics is beköszönt, az egykori társ Bukva mellett. Két szép Simon-kosarat is feljegyezhettünk, majd Green és Lee hárompontosai következtek.

Hamar jöttek a cserék a hazai oldalon, Fodorral és Boldizsárral pedig gyorsabb, energikusabb lett a debreceniek játéka. A vendégeknek elsősorban Lee őrzése jelentett gondot. A nyolcadik percben Bukva triplájával vették át a vezetést a hajdúságiak. A folytatásban Dzunic is megvillant a hármas vonalon túlról, ám a kaposváriak a gyenge védekezés miatt nem javíthattak a mérlegen. A legrosszabbkor jött Ivkovics két kihagyott büntetője, sőt Bukva már csapata hatodik tripláját értékesítette. Három perccel a félidő vége előtt már 44-38 volt a Vadkakasok előnye. Jól tükrözte a különbséget, hogy amíg a hazaiaknál négyen is tíz pont felett teljesítettek, addig a somogyiak részéről ezt csak Dzunic mondhatta el magáról. A sorra kimaradó büntetők miatt a pihenőig tíz egységgel húztak el az első 20 perc végéig.

A szünet után De Gray faragott a hátrányon, ám gyorsan jött Lee válasza is, ráadásul kamatosan. Továbbra is szellősen védekezett a Klíma-Vill, a jobb ritmusban kosárlabdázó debreceniek ezt rendre kihasználták. Ahogy az lenni szokott, amíg az egyik oldalon minden bejött, addig a másikon szinte semmi nem sikerült. Aztán Jackson tisztán szerelte Greent, majd Simon újra tízen belülre "lopta" csapatát. A kaposváriak felzárkózási hadműveleteit Dzunic vezette, aki a negyed vége előtt elérte a 28-as határt is. Nem volt azonban igazi társa, így az egységesebb csapat-teljesítményt nyújtó debreceniek várhatták kedvezőbb helyzetben a zárószakaszt.

A férfikosárlabda-NB I állása/sport/csapat/kosarlabda/20021014aferfikosarlabdanb.html

De Gray zsákolása pillanatnyi fellángolás volt, mert jött Bukva az ismert hármasával. Amíg azonban egy ütközés után De Gray a földön maradt, a túloldalon a bosnyák center zsákolhatott egy nagyot. Négy perccel a vége előtt Jackson is kihagyott két büntetőt, az újabb hazai találatok pedig eldöntötték a találkozót.

Ráthonyi Tamás: "Ha fegyelmezettebbek lettünk volna, talán még nagyobb győzelmet aratunk. Remekül védekeztünk egy-egy ellen, és a jobb egyéni teljesítmények döntöttek a javunkra."

Goran Miljkovic: "Gratulálok a Debrecennek, nekünk pedig le kell vonni a vereség tanulságait."

Balatoni Hajnalka