Vágólapra másolva!
Szombatra Schwechatba kilenc nemzet, köztük Magyarország röplabda szövetsége kapott meghívót a kelet-európai unió alakuló ülésére.
Brazília nyerte a férfiröplabda-vébét/sport/csapat/20021014ferfi.htmlOlaszországé a nőiröplabda-aranyérem/sport/csapat/20020916olaszorszag.html

"Egyelőre nem sokat tudunk az osztrák kezdeményezésről, mert az ígért tájékoztatót nem küldték meg" - mondta Stevik Péter, az MRSZ főtitkára. "Várhatóan megalakulásra még nem kerül sor, csak megbeszélésre. A cél valószínűleg az, hogy a térség szövetségei a balkáni országokéhoz hasonlóan folyamatosan szervezzenek válogatott, vagy klubtornákat, és feltételezhetően szóba kerül az Interliga jövője is. Ez a sorozat, mióta osztrák irányítás alá került, gyakorlatilag elsorvadt."

A balkáni országok szervezete az európai szövetségen belül működik. A CEV elnöke, André Meyer is ott lesz a szombati tanácskozáson a házigazdák, a magyarok, a németek, a svájciak, a csehek, a lengyelek, a horvátok, a szlovákok és a szlovének képviselőinek társaságában.