Vágólapra másolva!
Lehet, hogy Radulovics Bojana után újabb (világ)klasszis kézilabda-játékos kerül honosításra, hogy bemutatkozhasson a női válogatottban. A kiszemelt nem más, mint Irina Sirina, a Győri Graboplast ETO hálóőre, aki immár hét esztendeje játszik Magyarországon, s amennyiben sikerül a november 7-i állampolgári vizsgája, akár már a dániai Eb-n is Mocsai Lajos rendelkezésére állhat.
Együtt a keret
Mocsai Lajos a hét elején egynapos felkészülést vezényelt a női keretnek, amely a decemberi, dániai Eb-re címvédőként készül. A válogatott legközelebb november 14-16. között játszik mérkőzést, ekkor Móron, Győrött, majd Székesfehérváron a horvát nemzeti csapat lesz az ellenfél.

A keret névsora
Pálinger, Sugár, Petróczi (kapusok), Lőwy, Kirsner, Farkas Á., Siti E., Pádár I., Tóth T., Ferling, Pigniczki, Szrnka, Kulcsár A., Németh H., Tóth M., Görbicz, Lovász, Kindl, Mehlmann, Asztalos (mezőnyjátékosok).



Magyarországon az első fecske, Radulovics Bojana volt, akinek személyében valóban világklasszis jobbátlövő érkezett. Az újabb kiszemelt Irina Sirina, a Győri Graboplast ETO kapusa lehet. Az orosz kézilabda-iskola megtestesítője immáron hét éve él Magyarországon, kvalitásai vitathatatlanok.

A 35 éves, 182 cm magas, 80 kg testsúlyú kapus a Rosztszelmas Rosztovban kezdett kézilabdázni, majd megfordult a Podgorica és a Kometal együttesében is. Magyarországra 1995-ben került, akkor a zalaegerszegi Caola szerződtette (ahol együtt játszott anno Raduloviccsal is). Egy év után a Vasas következett, ahol 1996-tól 2000-ig játszott. Az olimpiai évében szerződött Győrbe. Magyarországon még nem sikerült bajnoki címet szereznie, Jugoszláviából és Macedóniából azonban van aranyérme.

Perez Szlovéniában debütál/sport/csapat/kezilabda/20021015perez.htmlMegszületett Radulovics kisfia/sport/csapat/kezilabda/20020912megszuletett1.html

"Sirina november 7-én vizsgázik állampolgári ismeretekből. Ha ez sikerül, akkor már nem rajtunk múlik a dolog. Az illetékes hatóságoknak és a kézilabda-szövetségnek a gyorsaságától függ, hogy a kiváló hálóőr ott legyen a kontinensbajnokságon. Mocsai Lajos szövetségi kapitány mindenesetre számítana Sirinára. A félreértések elkerülése végett el kell mondanom, Irinára nem vonatkozik az a rendelet, ami az olimpia előtt Radulovicsot érintette. Kapusunk ugyanis több mint három éve nem volt tagja hazája válogatottjának, így az állampolgárság megszerzése után azonnal beállítható a magyar csapat kapujába" - nyilatkozta Vanyus Attila klubelnök a Kisalföldnek.

Női kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=5544

Miután a kézilabda kontinensviadal december 6-án kezdődik, gyakorlatilag egy hónap marad majd arra, hogy a papírmunkák elintéződjenek. Ebben az esetben kellemes gondok elé néz Mocsai kapitány, hiszen az Európa-bajnok kettős, Sugár és Pálinger mellett újabb klasszissal számolhat.