Vágólapra másolva!
A vízilabda Bajnokok Ligája és LEN-kupa előselejtezői után elkészítették az első és a harmadik számú európai kupaküzdelmek selejtezőinek csoportbeosztását. A magyarok - a bajnok Honvéd kivételével - nehéz ellenfeleket kaptak.

A BL-ben a legutóbb döntős Honvéd a jövő évi Eb-nek otthont adó szlovéniai Kranjban a hazai Triglav, a német Spandau 04 és a máltai Sliema csapatával találkozik. A magyar bajnok a papírforma alapján csoportelső lehet.

A LEN-kupában a BVSC-nek négy riválissal kell megmérkőznie Pireuszban, ezért itt november 6-án kezdődnek a küzdelmek. A helyi Ethnikosz mellett a spanyol CN Catalunya, az orosz Lukoil Volgograd és az olasz Systema Leonessa Brescia vár a vasutasokra, akiknek így rendkívül nehéz dolguk lesz.

Szintén ebben a sorozatban a Szeged házigazdaként száll vízbe. Várhatóan szükség is lesz a hazai közönség támogatására az olasz RN Florentina, a német SC Cannstatt és a horvát Primorje Rijeka ellen a továbbjutáshoz.

Már korábban ismertté vált, hogy a második számú európai kupacsata, a KEK nyitányán - szintén november 8-10-én - a Vasas hazai pályán fogadja majd a német, a szlovák és az ír kupagyőztest.

Minden csoportból az első két helyezett jut tovább.