Vágólapra másolva!
A korábbi évekhez hasonlóan az idén is a Pécsi VSK és a bajnok GYSEV részvételével kezdődik meg szerdán a női kosárlabda Euroliga. A két magyar együttes idegenben; Csehországban, illetve Szlovákiában lép pályára.
Az Euroliga csoportbeosztása
A csoport:
Pécsi VSK, US Valenciennes (francia, címvédő), Tarbes (francia), MTK Polfa Pabianice (lengyel), Gambrinus Brno (cseh), Buducnost Podgorica (jugoszláv), SG Comense (olasz), Jekatyerinburg (orosz)

B csoport:
GYSEV, Lietuvos Vilnius (litván), Bourges (francia), Lavezzini Parma (olasz), Familia Schio (olasz), ROS Casares Godella Valencia (spanyol), Ruzomberok (szlovák), Gdynia (lengyel).



Farkas Sándor együttesének nem titkolt célja megismételni a 2001-es PVSK-bravúrt, azaz bekerülni a négyes döntőbe. Ehhez kiváló játékosok állnak rendelkezésére: a nyáron Bogojevic mellett Sopronba szerződött a világbajnok brazil Alessandra, a cseh Eva Nemcova és az orosz Okszana Zakaluzsnaja is. A szintén 17 órakor Brnóban vendégszereplő pécsiekhez visszatért a címvédő francia Valenciennes-től Béres Tímea. Új játékos az ausztrál válogatott Allison Tranquilli, aki szerepelt már az amerikai profi bajnokságban is, akárcsak a bolgár Albena Branzova. Az elmúlt idényben főszereplők közül Tuvic Bourges-ban, Kalmár-Nagy Dóra a BSE-ben folytatja, Csák Magdolna pedig befejezte pályafutását. A Valenciennes-en kívül Rátgéber László csapata számára nehéz feladatnak ígérkezik a csődbe ment német Wuppertal helyére "beugró" jugoszláv Buducnost Podgorica és a lengyel Pabianice legyőzése is.

A csoportmérkőzések után az első 4-4 csapat március 11-én, 13-án és 20-án két győzelemig tartó keresztbejátszással dönti el, hogy melyikük jut az áprilisi négyes döntőbe. Az idén bevezetett gyakorlatnak megfelelően csak közvetlenül a Final Four előtt derül majd ki, hogy a négy érdekelt közül melyik klub adhat otthont a záró tornának.