Társoldalunk:

Németh András marad a Fradi élén

Az utóbbi egy hónap kedvező tapasztalatai miatt nem távozik posztjáról Németh András, a Szuperkupa-harmadik Ferencváros nőikézilabda-csapatának vezetőedzője.

A szakember október elején jelezte: elköszön, ha együttese továbbra is lélektelenül játszik. A szeptember 22-i Dunaferr elleni hazai mérkőzésen 29-26-os, majd október 5-én a Győr otthonában kiütéses, 35-25-ös vereséget szenvedett a bajnoki címvédő, BL-finalista.

Az azóta eltelt időben viszont formajavulás történt, elmaradtak a kudarcok, s a hétvégi szkopjei Szuperkupán az FTC harmadik lett.

"Az európai szövetség vezérkara is kiemelte, hogy az eddigi legmagasabb színvonalú tornát rendezték. Minden összecsapás csak az utolsó percekben dőlt el. Csapatom fejlődik, és a meghatározó játékosok hozzáállásával is elégedett vagyok" - értékelt Németh András. "Úgy gondolom, a szankciók megtették a hatásukat, így tovább folytatom a munkámat."

A Szuperkupát a házigazda BL-győztes macedón Kometal Szkopje nyerte az EHF Kupa-első dán Ikast Bording előtt. A bronzmeccsen az FTC a KEK-címvédő, s a világbajnok orosz válogatott gerincét adó Lada Toljattit verte 27-23-ra. A torna legjobb kapusának Sugár Tímeát választották.

KAPCSOLÓDÓ CIKK