Vágólapra másolva!
A selejtezők hétvégi csoportküzdelmeivel a magyar csapatok számára is megkezdődnek az európai vízilabda kupaküzdelmek: a Vasas és a Szeged hazai környezetben, a Honvéd a szlovéniai Kranjban, a BVSC Pireuszban száll vízbe. Optimális esetben mindegyikük megszerezheti a 8 közé jutást jelentő első két hely valamelyikét.

A legnehezebb dolga a bajnok Honvéd ellen vasárnap bravúros győzelmet arató, tehát igencsak jó formába lendült BVSC-nek lesz: a görögországi kikötőváros LEN-kupa-vetélkedésében olyan jó nevű ellenfelek várnak rá, mint a házigazda Ethnikosz, a címvédő olasz Leonessa Brescia, a spanyol CN Catalunya és az orosz Lukoil Volgográd. Az ötös körmérkőzés már szerda este elkezdődik, de a nyitónapon a BVSC szabadnapos, csütörtöktől sorrendben a spanyolok, az olaszok, a görögök, majd az oroszok ellen játszik Gerendás György legénysége.

Botrányos döntő után újra a Honvédé a pólóarany/sport/csapat/20020519ahonved.html

Ugyanebben a mérkőzéssorozatban érdekelt a Szeged is: saját, kibővített nézőterű uszodájában a német Cannstatt, a horvát Primorje Rijeka és az olasz RN Florentia ellenében igyekszik péntektől vasárnapig helytállni (az első két napon 17 és 18.45, vasárnap 9.30 és 11 órakor kezdődnek a mérkőzések).

A két hazai sztárcsapat helyzete a papírforma szerint lényegesen könnyebbnek látszik: a Vasasnak nem okozhat gondot, hogy címvédőként továbbjusson a Komjádi-uszodában érdekelt KEK-csoportból, ahol - időrendben - az ír Hal Moon Dublin (péntek 18.30), a német ASC Duisburg (szombat 18.30) és a szlovák SKP kosice (vasárnap 11) lesz az ellenfele, míg a BL kranji kvartettjét a Honvéd mellett a német Spandau 04, a máltai Burger King Sliema és a házigazda Triglav alkotja.