Vágólapra másolva!
Szombaton az európai kézilabda-kupákban még érdekelt mindhárom magyar férfi csapat, a Fotex-Veszprém, a Dunaferr és a Pick-Szeged is pályára lép.

A BL- és Szuperkupa-második Veszprém most kezdi menetelését: először a lengyel Wisla Plock otthonába látogat. Szakértői vélemények szerint nem okozhat gondot a magyar bajnoknak a nyitó győzelem megszerzése. Ebben a kvartettben szerepel még a BL- és Szuperkupa-győztes német Magdeburg, valamint a görög Panelliniosz Athén.

A lengyel Plock a legutóbbi otthon a német Flensburgot és a horvát Metkovicot is megverte, A csapatban több olyan játékos is található, aki részt vett a februári, svédországi Eb-n, így a két kapus, Marszalek és Szmal, a mezőnyjátékosok közül pedig Jurasik és Wuszter is állandó tagja a válogatottnak.

Az EHF Kupában a Dunaferr maradt állva, az Orosháza búcsúzott. A dunaújvárosiak ezúttal a jugoszláv Partizan Beograddal találkoznak, s akár még egy "tisztes vereség" is elegendő lehet, hogy maradjon esély a jövő szombati visszavágón a 16 közé jutás kiharcolására. "Nagyon forró hangulatú összecsapásra számítok, de ez nem szabad, hogy megfélemlítsen minket: a saját játékunkat kell játszanunk, és akkor nem lehet baj. Az ellenfél a begyűjtött információk alapján roppant veszélyes gárda. Válogatott játékosok sora játszik a belgrádi együttesben, a jugoszláv bajnok csak a balszerencséjének köszönhette, hogy nem jutott be a Bajnokok Ligájába" - nyilatkozta Buday Ferenc, a csapat edzője a Dunaújváros Online kérdésére.

Tény, a Partizan annak ellenére nem lesz könnyű ellenfél, hogy román vetélytársával szemben alulmaradt a BL-selejtezőjében, s hogy a legjobb szerb játékosok légiósként a világ különböző bajnokságaiban szerepelnek. A jugoszláv válogatottban (amely legutóbb a hatodik helyet szerezte meg a svédországi Világkupán úgy, hogy a helyosztón a házigazda verte 28-25-re) Zoran Kurtes kapitány négy Partizan játékosra számított, így Dane Sijan kapus mellett a tavalyi bajnokság harmadik legjobb gólszerzője, Vladimir Mandic, Ivan Stankovic és Ratko Djurkovic is szerepelt.

Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A KEK-ben ugyancsak a nyolcaddöntőbe kerülés a tét. A Szeged eddig erőnyerő volt, s első ellenfele a sportági "tőzsdén" nem jegyzett holland De Groot Groep. A csapat a 108 ezer lakosú dél hollandiai Emmen város autógyárának a nevét viseli, átlagéletkora 21 esztendő. A csapatból hatan már felöltötték a nemzeti válogatott mezét, közülük a beállós, Edwin Renting, valamint Eelco Weevers de Groot és Jan Gerarld Mulder jelenleg is tagja a válogatottnak.

A magyarok szombati programja

Bajnokok Ligája, A csoport, 1. forduló:
Wisla Plock (lengyel) - Fotex-Veszprém
Plock, 17.00
vezeti: Podlucky, Rudinsky (szlovákok)

EHF Kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:
Partizan Beograd (jugoszláv) - Dunaferr
Belgrád, 17.30
vezeti: Fleisch, Rieber (német)

KEK, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:
De Groot Groep (holland) - Pick-Szeged
Emmen 19.00
vezeti: Josic, Rudic (horvát)