Társoldalunk:

Csoportelső a Vasas és a Domino

Négygólos vereséget szenvedett a továbbjutás szempontjából sorsdöntő utolsó meccsén a házigazda Szeged a vízilabda LEN-kupa selejtezőjében, így kiesett. Továbbjutott a horvát Primorje Rijeka és az olasz RN Florentia. Ennek az európai sorozatnak a folytatásában nem lesz magyar együttes, miután a BVSC már szombaton búcsúzott.

LEN-kupa selejtező, H csoport:
Tabán Trafik Szeged - RN Florentia 8-12 (3-3,1-3,3-3,1-3)
Szeged, 300 néző, vezette: Ciric(jugoszláv), Borell (spanyol)
Szeged: Barát - Varga I.1, Varga P. 1, Éles, Molnár 1, SAMUELS 2, Mód. Csere: WESZELOVSZKY 3, Kittredge, Dr. Török, Várhegyi. Edző: Horváth Viktor
Florentia: Tempesti - ONOFRIETTI 2, VASOVIC 2, SAVIC 2, Binchi 1, GOMEZ 2, Sottani 1. Csere: Bruschini 1, Popovic 1, Brazzatti. Edző: Riccardo Tempestini
gólok emberelőnyből: 8/3 illetve 10/6

A szombati Rijeka elleni teljesítmény nem sok jót ígért az olaszokkal vívandó csata előtt. Ennek ellenére a szegediek nagyon rákapcsoltak az elején, Samuels, Varga István és Weszelovszky góljaival döntetlenre hozták az első negyedet. Ráadásul "Wesze" újabb gólja után már nálunk volt az előny. A hazaiak mestere azonban túl hamar kezdett el spórolni a bekkjeivel, s a fiatal Várhegyiről kétszer is gólt szerzett Onofrietti, igaz, ehhez Barát sikertelen labdaszerzési kísérlete is kellett. Három akciógóljuk után jelentős volt az olaszok előnye a nagyszünetre.

A fordulás után, mindig sikerült felzárkózni egy gólra, de behúzódó védelmünket a két szerb óriás, Vasovic és Savic simán átlőtte. Az utolsó játékrészben igazolta nagy hírét a firenzei gárda.

Horváth Viktor: "Ahhoz képest, hogy milyen fiatal a csapatom és mekkora költségvetési különbség van a két gárda között, nem okoztunk csalódást. Tőlünk eligazolnak a világsztárok (Fodor, Molnár, Kiss), az olaszokhoz, odaigazolnak. Köszönjük a segítőknek, hogy megrendezhettük ezt a tornát."

Riccardo Tempestini: "Azért jöttünk, hogy megnyerjük a tornát. Ez nem sikerült, mert a hétvégén nem játszottunk jól, ma is csak helyenként produkáltunk elfogadható teljesítményt. A magyaroktól hiányzott egy vezér."

További eredmény:
Primorje Rijeka (horvát) - Cannstatt (német) 12-6

A csoport végeredménye:
1. Rijeka 6 pont
2. Florentia 4
3. Szeged 2
4. Cannstatt 0

Simán nyerte utolsó meccsét a BVSC pireuszi csoportjában, de ez már mitsem változtatott a korábbi, szomorú tényen: a vasutascsapat búcsúzott, nem lehet ott a jövő évi folytatásban a legjobb nyolc között, ahová a házigazda Ethnikosz és a címvédő olasz Leonessa Brescia került be.

F csoport, Pireusz:
BVSC - Lukoil Volgograd (orosz) 10-3 (3-1, 2-1, 2-0, 3-1)
A BVSC góldobói: Ibolya, Vincze 3-3, Zoufal 2, Fülöp, Darbowski 1-1.

Még úgy is könnyen nyert a BVSC, hogy Gerendás György edző pihentette olimpiai bajnok kapusát, Szécsit Zoltánt, s nem játszott Németh Zsolt sem. A BVSC harmadik lett és kiesett.

Barok István

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK